Rally závody WRC 6 budou stavět na připomínkách a nápadech fanoušků
zdroj: tisková zpráva

Rally závody WRC 6 budou stavět na připomínkách a nápadech fanoušků

27. 5. 2016 11:37 | Novinky | autor: Adam Homola |

Zhruba rok po pátém dílu vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One čerstvě oznámené rallye WRC 6. Oficiální hra FIA World Rally Championship bude stavět na základech pětky způsobem, který by měl potěšit fanoušky minulého dílu. Vývojáři totiž hned na úvod zdůrazňují, že šestka bude vedle zkušeností týmu těžit především z názorů a připomínek hráčů. Tvůrci prý osm měsíců nedělali nic jiného, než že sbírali, analyzovali a zpracovávali názory hráčů WRC 5.

Výsledkem by měla být mnohem lépe vyladěná závodní hra. Konkrétně jde například o tratě, nebo etapy. Tratě byly ve WRC 5 příliš široké a tak budou v šestém dílu užší a ještě hrbolatější. Některé etapy byly dříve také příliš krátké a tak je vývojáři kompletně předělali tak, aby byly nejen delší, ale také náročnější.

Podobných konkrétních úprav na základě připomínek hráčů nabídne WRC 6 několik, ale ty další si tvůrci zatím nechávají pro sebe. Víme ale, že v šestém dílu bude na výběr 14 tratí z aktuální sezóny, včetně premiéry Rally China. Chybět nebudou ani všichni známí řidiči WRC, plus široký výběr z týmů WRC 2 a závodníků z kategorie Junior WRC.

I přesto, že studio Kylotonn nemělo až do WRC 5 s rallye žádné zkušenosti, dopadl předchozí díl dobře. V recenzi si od Vaška Rybáře vysloužil šestku a zdá se, že WRC 6 by mohlo fanoušky rallye závodů potěšit ještě víc. Jestli tomu tak skutečně bude, uvidíme sice až na podzim, ale WRC 6 bude k vidění také na E3, která je už za pár týdnů.

WRC 6 zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články