První velký datadisk k Total War: Rome II obsáhne válku s Galy
zdroj: tisková zpráva

První velký datadisk k Total War: Rome II obsáhne válku s Galy

2. 12. 2013 16:00 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Dalo se čekat, že první kampaňové rozšíření Total War: Rome II sáhne po klasické látce. Total War: Rome II – Caesar in Gaul tedy zpracuje Caesarovo tažení proti galským kmenům. Odpovídat by tomu měla mapa pokrývající příslušnou část Evropy včetně jižní Británie s dostatečným množstvím detailů. Jde tudíž o celkem klasické rozšíření ve stylu jedné kampaně z Medieval II: Kingdoms.

„I když jsme vydali množství placených DLC i updatů zdarma je toto naše největší rozšíření, jaké k Rome II zatím vyjde. Vždy jsme plánovali, že se budeme jednotlivým konfliktům antického světa věnovat blíže a Caesarova válka s Galy je ideální začátek,“ zní z Creative Assembly.

Mapa bude rozdělená na osmnáct provincií. Jako podstatnější mi přijde časové rozdělení celé kampaně, v němž jeden rok bude mít 24 tahů a zároveň se zde budou střídat roční doby, takže bude v rámci tažení třeba počítat s příchozí zimou apod. V rámci kampaně by se měly objevit nové mechaniky, které budou odrážet eskalující konflikt.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Pokud budete hrát za jeden z galských kmenů, postupem času pocítíte víc a víc zájem Říma rozdrtit váš odpor. Naopak za Řím budete sledovat nově utvářená spojenectví kmenů a silnější odpor. Co se týká kmenů, kromě těch současných z kampaně Rome II se objeví i Nerviové, Galatové a sympaticky též Bójové.

Společně s nimi se objeví i nové jednotky ze všech kmenů a taktéž nové žoldnéřské jednotky. Rozšíření bude obsahovat i multiplayerovou kampaň pro dva hráče, která by měla být znatelně svižnější, než ty standardní. Total War: Rome II – Caesar in Gaul vyjde 12. prosince a bude stát 15 euro.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články