Profesní sociální síť LinkedIn chce, aby na ní lidé trávili více času. Přidá hry
zdroj: Microsoft / LinkedIN

Profesní sociální síť LinkedIn chce, aby na ní lidé trávili více času. Přidá hry

18. 3. 2024 16:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Sociální síť LinkedIn slouží převážně k hledání zaměstnaní, sdílení kariérních rad a úspěchů či coby šikovný nástroj, bez kterého se náboráři neobejdou. Vlastník Microsoft si ale přeje, aby na profesní síti více než miliarda uživatelů trávila více času, a proto se rozhodl na LinkedIn přidat hry. Nepůjde ale o bůhvíjaké hity - tituly spíše připomínají hříčky z raného období Facebooku.

O plánu Microsoftu informoval technologický server TechCrunch. LinkedIn se zaměří na jednoduché online puzzly typu Wordle - pilotní trojice miniher se jmenuje Queens, Inference a Crossclimb. Podle dataminerů by hráči a hráčky mohli soutěžit v dosahování nejvyššího skóre podle pracoviště, a následně by mohly žebříčky srovnávat jednotlivé firmy ve světovém měřítku.

„Zvažujeme, že bychom na LinkedIn přidali hlavolamy, které by na web přinesly trochu zábavy, prohloubily vztahy a snad rozpoutaly nějaké zajímavé debaty,“ uvedl mluvčí profesní sociální sítě pro TechCrunch. Už se nemůžu dočkat, kolik povýšených článků o nutnosti trávit čas efektivně, jinak člověk není úspěšný tím správným způsobem, si na LinkedInu zase přečtu!

Nápad je to jistě zajímavý, byť asi nemůžeme čekat, že LinkedIn implementuje něco závratnějšího než jednoduché hříčky na pár minut. K sociálním sítím jsem dost skeptický, takže nevím, jestli je myšlenka sdílení skóre napříč firmou úplně nejšťastnější. Abyste se pak neocitli u nadřízeného na koberečku, že se v pracovní době snažíte trumfnout skóre kolegů, a přitom vám hoří deadliny. Nebo aby kvůli nadměrnému hraní nedaly firmy přednost jinému (méně prokrastinujícímu) kandidátovi před vámi.

Nejnovější články