Phantom Liberty prodalo 4,3 milionu kusů. Na Zaklínači 4 už pracuje polovina CD Projektu
zdroj: tisková zpráva

Phantom Liberty prodalo 4,3 milionu kusů. Na Zaklínači 4 už pracuje polovina CD Projektu

29. 11. 2023 16:20 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Polská společnost CD Projekt zveřejnila výsledky hospodaření za třetí kvartál letošního roku a zejména pro akcionáře se musí jednat o velmi příjemné čtení. Firmě se totiž dařilo prakticky na všech frontách a čísla rostou jako z vody, za což firma děkuje především zájmu zákazníků o Cyberpunk 2077 a nedávno vydané rozšíření Phantom Liberty.

Datadisk vyšel 26. září a za dva měsíce stihl prodat úctyhodných 4,3 milionu kopií. Firma si také pochvaluje pozitivní reakce hráčů – jak rozšíření, tak původní hra mají za posledních 30 dní 92 % kladných verdiktů na Steamu. „Velmi nás těší, jak se daří Phantom Liberty. Úspěšný start rozšíření a patch na verzi 2.0, který přináší celou řadu vylepšení, společně povyšují zážitek z dobrodružství v Night City na novou kvalitativní úroveň,“ komentoval úspěch výkonný ředitel společnosti Adam Kiciński.

Report též připomíná, že se oběma hrám dostalo i oficiálního uznání – Phantom Liberty vyhrála cenu za nejlepší rozšíření na Golden Joystick Awards serveru GamesRadar+ a může se pochlubit i třemi nominacemi na ceny The Game Awards: Za nejlepší příběh, za nejlepší herecký výkon (Idrise Elby v roli Solomona Reeda) a na fanouškovskou cenu Players' Voice. Původní Cyberpunk 2077 se navíc uchází o ceny za nejlepší dlouhodobý projekt a nejlepší komunitní podporu.

Výborné prodeje Phantom Liberty a zvýšený zájem o vylepšenou původní hru se samozřejmě odrazil i v celkových finančních výsledcích firmy: Obrat činil v přepočtu 2,47 miliardy korun, což představuje 80% nárůst v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Čistý zisk byl v přepočtu 1,13 miliardy korun, což je dokonce o 105 % víc než ve třetím kvartálu loni.

Zpráva také celkem jasně naznačuje, co se chystá do budoucna: Přichází čas nového Zaklínače. Tabulka rozložení pracovní síly ukazuje, že se zhruba třetina zaměstnanců CD Projektu stále ještě věnuje práci související s Cyberpunkem 2077, ale drtivá většina zbytku už přikládá ruku k vývoji projektu Polaris, tedy chystané hře ze zaklínačského univerza.

cdp rozložení sil zdroj: CD Projekt

Finanční šéf firmy Michał Nowakowski pak během konferenčního hovoru s akcionáři potvrdil, že Polaris je ze všech projektů společnosti v nejpokročilejší fázi a že vývoj pokračuje podle plánu. Kiciński následně dodal, že na novém Zaklínači momentálně pracuje na 330 vývojářů a že do poloviny příštího roku už jich bude přes 400.

Nejnovější články