zdroj: Atlus

Persona dostane remake trojky a tahovou strategii

13. 6. 2023 13:32 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Kultovní JRPG série Persona nás v blízké budoucnosti obšťastní hned dvěma diametrálně odlišnými tituly, byť ani v jednom případě nepůjde o přímé pokračování. Včera ohlášený remake Persona 3 Reload možná naznačuje, že před sebou máme sérii předělávek. Na oznamovací trailer se můžete podívat výše.

Šestnáct let stará hra si jistě oprášit zaslouží. Příběh o středoškolácích, kteří se mezi výukou vydávají na lov nadpřirozených příšer terorizujících okolí, zůstane do velké míry nezměněn. Půjde ale o remake základní hry, čili na obsah z Director's Cut verzí FES a Portable nedojde. Persona 3 Reload dostane moderní grafický obleček nejnovější Persony 5 s aktualizovanými systémy, mechanismy a uživatelským pohodlím. Celá hra bude mít i zbrusu nový dabing a podporu až 13 jazyků.

Persona 3 Reload vyjde na PC, Xbox One a Xbox Series S/X začátkem příštího roku a hned bude součástí předplatného Game Pass.

zdroj: Atlus

Když už je řeč o Personě 5, i ona dostane novou epizodu. Persona 5 Tactica bude taktická tahovka s roztomilou „chibi“ stylizací. Postavy z plnohodnotného pátého dílu se vydají do bizarní snové říše, kterou sužuje tyranická nadvláda. Podívejte se na trailer výše.

Hratelnost bude kopírovat známé principy z Persony 5, ale v docela jiné perspektivě. S tříčlennou skupinou budete konflikty řešit na taktické mapě. Do role opět vstupuje chytání, trénování a vylepšování ničivých útoků monster-person a navazující komba podle pozice na šachovnici.

Spin-off Persona 5 Tactica vychází 17. listopadu na PC, Xbox One a Xbox Series S/X. Podobně jako Persona 3 Reload bude v den vydání v předplatném Game Pass.

Nejnovější články