zdroj: Atlus

Persona 5 Tactica představuje hlavního hrdinu a souboje

31. 10. 2023 13:00 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

V taktickém spin-offu slavné JRPG série Persona 5 Tactica se už brzy vrátí staré známé postavy z plnohodnotného pátého dílu, které se tentokrát v „chibi“ stylizaci vypraví do středověké říše sužované tyranem. Hlavním hrdinou se proto opět stane Joker, na kterého se zaměřila nová ukázka. Podívat se můžete výše.

Joker společně s dalšími postavami utvořil partu zvanou Phantom Thieves of Hearts, jejímž smyslem existence jsou výpravy do hlubin duše a podvědomí bídáků, kde napravují jejich křivdy a tím i chování. Hrdinovi propůjčil hlas Džun Fukujama, kterého můžete znát třeba z anime Code Geass nebo Assassination Classroom.

Klíčovou částí celého zážitku ale budou i souboje. Jsou znovu tahové, jenom se odehrávají na taktické mapě, na níž se také nachází mnoho interaktivních prvků, které vám v souboji mohou pomoci i uškodit. Proto musíte konat s rozmyslem a využívat vhodné kombinace Person, schopností a možností.

A když už se nakously titulní Persony, stejně jako v případě starších dílů série jich zde najdete celou řadu. Každá má své unikátní silné i slabé stránky, proto je dobré je používat podle aktuální situace. Navíc hned, jak jich nasbíráte přebytek, můžete vyrazit do Velvet Room, kde jejich kombinací vytvoříte zcela nové kusy, případně je využijete při tvorbě silnějších unikátních zbraní.

zdroj: Atlus

Kdyby vám i přes to všechno přišly potyčky stále až moc těžké, bude možné si obtížnost kdykoliv změnit. Tým myslí v podstatě na všechny možné typy hráčů a nabídne celkově pět úrovní náročnosti. Hra vás nicméně nikdy nebude vyloženě trestat. Vždycky půjde vrátit poslední tah, případně restartovat celou potyčku.

Persona 5 Tactica vyjde už 17. listopadu na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One i Nintendo Switch. Od prvního dne bude rovněž součástí služby Game Pass (v počítačové i konzolové variantě).

Nejnovější články