PC verze Final Fantasy XV nabídne podporu 4K, first person pohled a řadu dalších vylepšení
zdroj: tisková zpráva

PC verze Final Fantasy XV nabídne podporu 4K, first person pohled a řadu dalších vylepšení

23. 8. 2017 10:27 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Po deseti letech vývoje se tvůrcům ze Square Enix podařilo vydat parádní JRPG, které se sice ještě více vzdálilo od předchozích dílů, ale nabídlo místy až maniakálně propracovaný mix několika žánrů. Řeč je o Final Fantasy XV z konce roku 2016, která v notně vylepšené verzi vyjde s podtitulem Windows Edition počátkem příštího roku i pro PC. Jaké novinky můžeme od této verze očekávat?

Až hra vyjde v prvních měsících roku 2018 na Steam, Origin a Windows 10 Store, nabídne jak základní, tak veškerý doposud vydaný dodatečný obsah – všechny zdarma dostupné updaty, ale i kompletní přídavky ze season passu.

Úplnou designovou novinkou je možnost zažít dobrodružství Noctise a jeho kámošů z pohledu první osoby ve zbrusu novém first-person módu. Další novinky, které nabídne Windows Edition, už jsou ovšem charakteru technologického, a opravdu jich není málo.

zdroj: Archiv

PC verze by měla běžet na vylepšené (prý o generaci novější) variantě Luminous enginu, jejíž hlavní předností je integrace technologie NVIDIA GameWorks, která přinese využití hned několika nástrojů. Díky NVIDIA Flow bude v PC verzi lépe vypadat voda, oheň či kouř. HairWorks se postará o lepší zpracování vlasů a srsti. Díky ShadowWorks mohou postavy samy na sebe vrhat stíny. Turf Effects pomůže s tvorbou živě vypadající trávy a vegetace obecně. VXAO se postará o větší hloubku obrazu díky využití fyzikálních principů světla a stínu.

Výše uvedené doplňuje i podpora GeForce Experience, která zahrnuje nástroj Ansel na pořizování, úpravu a sdílení fotografií ze hry v libovolné kompozici a v celé řadě formátů. Díky ShadowPlay lze zase snadno pořizovat obrázky i video z hraní a následně je sdílet s přáteli.

Tohle všechno je samozřejmě fajn a z už tak pěkné hry to udělá hru, inu, ještě hezčí. Pro řadu hráčů je ale důležitější, že PC verze nabídne podporu nativního 4K (3840 x 2160) rozlišení a HDR 10 s případnou možností nastavení grafiky tak, aby hra podporovala i rozlišení 8K.

Na první pohled se tedy zdá, že PC verze Final Fantasy XV bude přímo příkladně ošetřená. Zatím jde však pouze o papírové specifikace, nezapomínejme na to.

Square Enix vydá Final Fantasy XV Windows Edition v prvních měsících roku 2018.

Nejnovější články