Opravářem rozbitých moří aneb nové RPG od tvůrců King Arthur
zdroj: tisková zpráva

Opravářem rozbitých moří aneb nové RPG od tvůrců King Arthur

12. 6. 2012 12:29 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Taktická RPG, ve kterých komandujete partu hrdinů od jedné bitky k druhé, se nám začínají znovu dostávat do módy a nové tituly přibývají jako houby po radioaktivním dešti. Se svou troškou do mlýna se hlásí i vývojáři z maďarského týmu Neocore, kteří vedle podivného Van Helsinga kutí ve svých kanclech někde v Pešti i titul Broken Sea - doufám, že jeho název se v případě potenciálního vydání v ČR nikdy nebude do naší mateřštiny doslovně překládat.

Tisková zpráva je v detailech o hře dost vágní a snaží se vykreslit alespoň zápletku, ze které chápu, že půjde o fantasy titul odehrávající se ve světě plném magie. Jako člen respektovaného řádu se vydáte na dlouhou cestu, abyste společně s posbíranou partou gerojů objevili dopravní prostředek zvaný Dominion Ship (viz artwork) a zřejmě s jeho pomocí pak vyrazili hledat souostroví, které kdysi dávno prosperovalo pod vládou mágů – císařů. Z toho si samozřejmě jeden moc nevezme, takže hlavní je informace o příklonu ke stylu klasických CRPG her, skupinovém charakteru a taktických soubojích.

Jestli to znamená souboje s pauzou a třeba i možností zapnout hru na tahy, to zatím vývojáři tají a já se za to budu modlit. A pokud se ptáte, proč se tak genericky znějícím oznámením vůbec zabývám, tak mou odpovědí je série King Arthur, kterou mají Neocore na svědomí a skrze niž ukazují, že rozhodně nějakou tu pozitivní kreativní sílu v paži mají.

Nejnovější články