O 18 let později: nový Syndicate oznámen jako střílečka
zdroj: tisková zpráva

O 18 let později: nový Syndicate oznámen jako střílečka

12. 9. 2011 11:20 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Update - Všechno, co se během víkendu psalo a ukazovalo z chystané střílečky Syndicate, je pravda, jak potvrdila EA tiskovou zprávou. Nové zprávy o hře samotné bychom v ní hledali marně, ale stejně přináší dvě důležité informace praktického charakteru: Syndicate vyjde na PC, PS3 a X360 a dojde k tomu počátkem příštího roku. V hantýrce tiskových zpráv to znamená, že někdy mezi lednem a březnem 2012, pokud EA vydání neposune, jak se často u jarních her stává.

Z prohlášení v tiskovce od Starbreeze i EA rovněž vyplývá, že kooperativní mód je separátní nástavba singleplayer kampaně, ne její hlavní část. Mise v kooperativním módu pro 4 hráče budou navrženy podle misí původního Syndicate, což dle Jeffa Gamona z EA Partners odráží ducha celé hry: tvůrci si z původních akčně-taktických realtime strategií vzali prostředí, některé reálie i zbraně a celé to hodili do FPS hávu s cílem značku oživit. Syndicate nemá být remake, ale start nové éry, na kterém se ostatně v šéfovských rolích podílí i bývalí zaměstnanci Bullfrogu, co dělali na prvních dvou Syndicate titulech.

Že bude hra jiná než klasické tituly, to už se při oživování starých značek stalo tradicí. Zatím nevíme, jestli tradicí dobrou. Reputaci však tvůrci ze Starbreeze mají dobrou, ještě se jim nepovedlo udělat špatnou hru. Dejme jim šanci se ukázat. Detaily o hře si můžete přečíst níže, brzy se snad rozeběhne i homepage hry.

Původní informace z 11. září, 14:12 - Po mnoha náznacích a spekulacích by mělo už brzy (následující týden) dojít k oznámení nové hry v sérii Syndicate, která naposledy zplodila potomka před dlouhými 15 lety! Už delší dobu se takřka najisto ví, že na hře po krycím názvem Project RedLime pracuje švédské studio Starbreeze (Riddick, Enclave, Darkness), a pokud informace, které se objevily na NeoGafu nelžou (což nelze vyloučit!), půjde o sci-fi střílečku s klasickou příběhovou kampaní, se silnou inklinací ke kooperativní hře 4 lidí ve speciálních misích a prvkům, které nedávno nabídl nový Deus Ex.

Příběhové pozadí odpovídá tomu, co by pamětník předchozích her zhruba čekal, za scénářem přitom stojí spisovatel Richard Morgan, krom jiného autor scénáře pro Crysis 2. V roce 2069 kontrolují svět syndikáty (Cayman Global, Aspari, Eurocorp), které skrze implantáty nabízí lidem přesně takový život, jaký si přejí, ale na oplátku o nich ví úplně všechno a mají moc nad jejich životy. Je logické, že mezi sebou syndikáty bojují o zákazníky s cílem ovládnout trh a nijak zvlášť se přitom neohlíží na jakákoli etická a morální pravidla. Hranice už byly dávno překonány a jediným cílem je profit, který pro syndikáty zajišťují jejich agenti, což jsou všemožnými augmentacemi vybavení nadlidé.

Hrát budete za jednoho z nich, agenta Eurocorpu Milese Kila, který představuje (v oblasti augmentací) poslední prototyp a ve hře se to projevuje tak, že vidí skrze zdi, může zpomalovat čas a dokáže proniknout vším digitálním – má přímé napojení na Dataverse, což je zjevně digitální vrstva skutečnosti.

Krom příběhového singleplayeru nabídne hra online kooperaci pro 4 hráče, kteří všechny své schopnosti využijí i v devítce misí převzatých z původního Syndicate. K dispozici budete mít nejenom šikovné augmentace, ale i arsenál futuristických zbraní a zajímavě zní zmínka o těžbě informací z chipových implantátů nepřátel, díky nimž budete vylepšovat svoji postavu. Některé nepřátele budete také moci hacknout a donutit je, aby dělali, co potřebujete: obrátili zbraň proti sobě nebo svým kolegům.

Tolik první várka kusých informací, další snad přibydou brzy. Jestli se vám Syndicate v této formě pozdává, to už nechám na vás. Spíše by bylo zajímavé zjistit, kolik z vás už má tolik křížků na krku, že si pamatují, jak před 18roky aktivně hráli první Syndicate, aniž by vám při tom byly 2 roky a seděli tátovi na koleně (a přesto si všechno podezřele pečlivě pamatovali :).

Nejnovější články