zdroj: THQ Nordic

Návrat legend: Po prvním Gothicu se zanedlouho na Switchi dočkáme i dvojky

6. 10. 2023 16:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Dva měsíce po vydání prvního Gothicu na Nintendo Switch se na hybridní konzoli dočkáme i kultovního Gothicu II. Stejně jako v případě prvního dílu bude Gothic II Complete Classic jakousi definitivní edicí, která přinese tuny vylepšení hratelnosti, ovládání, uživatelského rozhraní a opraví spoustu starých bugů. Na oznamovací trailer se můžete podívat výše.

Pokud jste v těchto dnech po Gothicu sáhli, budete mít nejspíš dost dobrou představu, co vás čeká i v druhém díle. Moderní ovládací schéma pro konzolové ovladače, přehledné uživatelské rozhraní s kompletně předělaným inventářem a intuitivní nabídkou záložek, rychlé sloty pro lektvary, kouzla a vybavení. A hlavně ostřejší textury a opravené chyby. Byť polotankové ovládání a těžkopádný soubojový systém mají k moderním epigonům RPG hodně daleko, z hlediska příběhu a živoucího světa, který vás nevede za ručičku, má série Gothic co říci i dnes, po více než dvaceti letech od vydání.

Právě Gothic II mnozí považují za vrchol série a verze Complete Classic pro Switch bude dost možná tím nejlepším způsobem, jak stařičké fantasy hrát. Bez centu za 30 eur dostanete jak základní hru, tak datadisk Noc havrana. A kdo ví, možná v THQ Nordic plánují i port Gothicu 3.

Gothic II Complete Classic vychází na Nintendo Switch 28. listopadu. Legendární série ještě stále čeká na remake prvního dílu, který se nedávno připomněl během THQ Nordic Digital Showcase.

Nejnovější články