Multiplayerová akce s mechy Heavy Gear Assault vstupuje na Steamu do early accessu
zdroj: tisková zpráva

Multiplayerová akce s mechy Heavy Gear Assault vstupuje na Steamu do early accessu

5. 1. 2017 14:23 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Původně chtěl tým MekTek Studios vydat svůj multiplayerový titul z universa Heavy Gear už tento rok, ale tato varianta padla už začátkem roku 2016 ze stolu. Aktuálně je vydání stanovené na prosinec 2017, kdy by měly vyjít i verze pro konzole. Dočíst se to můžete na stránkách early accessu na Steamu, kam Heavy Gear Assault vstoupil 29. prosince.

Pokud jste nehráli ani jednu z předchozích her Heavy Gear a nemáte ani zkušenosti s jejich stolní předlohou, vězte, že jde o universum, které začalo na planetě Terra Nova, kde rozpad civilizace vedl ke vzniku městských států, které vytvořili takzvané Ligy, které spolu následně začaly válčit s pomocí obrovských bitevních robotů, takzvaných heavy gearů.

A tím se dostáváme z hlavnímu lákadlu Heavy Gear Assault, jímž jsou mechové a válčení v nich. Souboje se odehrávají v arénách v rámci gladiátorských zápasů jménem Gear Dueling. Svého mecha budete moci velmi detailně modulovat, ve finální verzi s pomocí až tisíce různých zbraní, vylepšení, hardwaru, čehokoliv, co váš heavy gear unese a neztratí přitom bojovou efektivitu. Protože jak praví moudro starých pilotů, to, že na robota dáte všechny možné zbraně a zbroj z vás udělá jen nepohyblivý, velký cíl.

zdroj: Archiv

MekTek pracují systémem modulů, což znamená, že vždy pracují na jedné části samotné hratelnosti, přičemž její aspekty konzultují s komunitou – o tu se ostatně chtějí stále opírat a to především nyní, kdy se dostali na Steam. V aktuální verzi early accessu najdete Battle Module, což je souhrn základních mechanik, které fungují v rámci soubojů a Gear Bay Module, jenž umožňuje modifikaci jednotlivých robotů. Souhrn všech plánovaných modulů najdete na stránkách na Steamu, kde se dozvíte i to, že se chystá singleplayerový obsah a PvE kooperační mód.

Stojí za připomenutí, že do videoher se Heavy Gear poprvé podíval v roce 1997. Práva totiž v roce 1995 koupil Activision, který ztratil práva na jinou mech značku Battletech a Mechwarrior. Druhá hra ze série vyšla v roce 1999 a tím se nad videoherní cestou Heavy Gear zavřela voda. Activisionu vypršela licence a tu si v roce 2012 koupil vydavatel StompyBot Production, o čemž jsme vás informovali. Ten spojil síly s MekTek Studios a společně se vydali na Kickstarter, kde ovšem jejich projekt neuspěl. V roce 2015 proto společně spustili vlastní raný early access skrze oficiální stránky a s vylepšenou verzí se o více než rok později pouští do vod Steam Early Accessu.

Vstup do early accessu vás vyjde na 37 eur, i když nyní je k dispozici sleva, která cenu sráží na 31,5 eura.

Nejnovější články