LEGO Universe končí, free-to-play model hru nezachránil
zdroj: tisková zpráva

LEGO Universe končí, free-to-play model hru nezachránil

6. 11. 2011 19:18 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Free-to-play model je sice v současnosti populární a obrací se k němu každá druhá onlineovka, ale samospásný rozhodně není. Svědčí o tom neúspěch, kdysi slibné, onlineovky LEGO Universe, která po pouhých 15 měsících v provozu zavře své brány 31. ledna 2012.

„Navzdory pozitivnímu ohlasu a velkému počtu hráčů bezplatné verze hry, se nepodařilo konvertovat dostatečné množství lidí na platící předplatitele,“ píše se v oficiálním vyjádření provozovatele hry The Lego Group. Polopatě řečeno to znamená, že o bezplatné hraní zájem byl, ale o ty části hry, jejichž přístup byl podmíněn platbou předplatného, už si hráči neotřeli ani boty. Nejde však o selhání free-to-play modelu, který byl ve hře použit až od srpna letošního roku, jako zoufalý pokus o záchranu hry. Evidentně zde selhal základní koncept hry a její zpracování společně s rozhodnutím, chtít za hru vůbec předplatné.

Konec hry bude znamenat i konec coloradského studia Play Well a marketingového oddělení v Dánsku, dohromady to postihne nějakých 115 lidí. K tomu je třeba připočítat i všechny hráče, kteří se do LEGO Universe pravidelně vraceli. Těch také nebude málo. Pro projekt, který byl ale od začátku stižen řadou problémů, a byl svědkem definitivního zániku studia NetDevil, je to možná to nejlepší možné řešení. Pokud se chcete na vlastní oči přesvědčit, oč herní svět v lednu příštího roku přijde, máte ještě pořád šanci.

Nejnovější články