LEGO Group koupilo NetDevil, začíná propouštění
zdroj: tisková zpráva

LEGO Group koupilo NetDevil, začíná propouštění

25. 2. 2011 14:39 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Tým, který stojí za rodinným MMO LEGO Universe mění majitele. Hra, která byla spuštěna v říjnu minulého roku vznikla ve studiu NetDevil, které ji původně bralo jako jednorázovou vývojářskou akci. LEGO Universe si nevede špatně a tak asi byla velká část zaměstnanců NetDevil překvapena zprávou, že se právě rozhoduje o jejich budoucnosti.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

NetDevil patřil od roku 2008 společnosti Gazillion Entertainment, která nyní celé studio prodala LEGO Group, společnosti vlastnící práva na značku LEGO. Ta se rozhodla další vývoj a správu hry mít zcela pod kontrolou, a tak jednoduše koupila NetDevil a začala s reorganizacemi. Toby Cochran, který byl mezi „reorganizovanými“ (čti – propuštěnými) smutně konstatuje: „Před týdnem jsme byli ujištěni, že naše místa nejsou v ohrožení. Včera se na Facebooku objevily první zprávy od propuštěných lidí. Je fakt překvapení, když si najednou přečtete, že jste přišli o práci“. A to není všechno.

Zdá se ovšem, že tohle je dlouhodobější záležitost, která doslova zdevastovala studio NetDevil. Poměrně překvapivý byl odchod vedoucích tváří týmu, Scotta Browna, Petera Grundyho a Ryana Seaburyho koncem minulého roku, po vydání LEGO Universe. Podle všeho jim byla odkryta část plánů Gazillion. Ta v únoru provedla dvě kola propouštění. V tom prvním se zcela zbavila týmu, který pracoval na vesmírné MMO Jumpgate Evolution, v tom druhém snížila počet lidí, kteří pracovali na LEGO Universe.

Už v polovině února se spekulovalo, že tak činí proto, že se chystá prodej studia do rukou LEGO Group, která nechce mít tolik členů týmu. Nyní se tyto zvěsti staly skutečností. Zdá se, že Gazillion rozdělila NetDevil na tři části. Jednu propustila, druhou prodala jako správce LEGO Universe a třetí „převelela“ na vývoj projektu Fortune Online. Zdá se tedy, že ze studia, které mělo v roce 2007 sto členů, zůstane čtyřicítka a možná už ne pod jménem NetDevil. Takže si rozmyslete, jestli chcete pracovat v herním průmyslu. I tady fungují nesmiřitelné praktiky podnikání a moderního obchodu s lidmi.

Nejnovější články