Kooperativní multiplayerovka Vanguard od Remedy bude nakonec plnohodnotná hra
zdroj: Remedy

Kooperativní multiplayerovka Vanguard od Remedy bude nakonec plnohodnotná hra

14. 11. 2023 10:30 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Alan Wake 2 vyšel teprve nedávno, ale to neznamená, že by studio Remedy usnulo na vavřínech. Finský tým už má dávno plné ruce práce hned s několika dalšími tituly, ke kterým nedávno oznámil pár aktualizací a nových zpráv.

Jednou z her, které severské studio připravuje, je free-to-play projekt s kódovým označením Vanguard, na němž tým spolupracuje s Tencentem. Vanguard měl do produkce zamířit koncem letošního roku, avšak dle nejnovějších zpráv se tomu nakonec nestane.

Po konzultaci s čínským konglomerátem se Remedy rozhodlo, že práce na titulu v podstatě restartují a přesunou ho zpět do fáze konceptu. Změnu v přístupu reflektuje i změna pracovního názvu – hře se nově bude říkat projekt Kestrel.

Současně se povážlivě zmenší tým, který na něm bude pracovat, zatímco zbytek zaměstnanců své síly zaměří jinam. Hra si i nadále zachová důraz na kooperativní multiplayerové prvky, nicméně se z free-to-play vod přesune mezi prémiové, tedy placené a plnohodnotné tituly, což by mělo vývojářům vyhovovat více.

Připomeňme, že Finové vedle toho také dělají na prototypu Control 2, na multiplayerovém spin-offu z téhož univerza Condor, a že taktéž zdárně pokračuje vývoj remaků Maxe Paynea.

Nejnovější články