zdroj: Blowfish Studios

Kletba voodoo po dvaceti letech pokračuje. Chystá se další Shadowman

7. 5. 2023 10:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Voodoo šaman Shadowman se vrací! Pokud vám jméno kultovní temné akční adventury nic neříká, nedivím se. Jde totiž o hru, která poprvé vyšla na PC, prvním PlayStationu a Nintendu 64 před 24 lety. Na oznamovací teaser pokračování s podtitulem Darque Legacy se můžete podívat výše.


Ještě před hrou měl ale Shadowman debut v úplně jiném médiu. Chodec mezi světy živých a mrtvých se poprvé představil v roce 1992 v komiksech, jejichž formou vycházela dobrodružství tajemného hrdiny téměř deset let. Na této historii pak má stavět i chystaná herní novinka od Blowfish Studios.

Rodina Boniface po staletí nesla titul Shadowman, tedy jakýchsi strážců světa živých před přízraky, které ohrožují realitu nic netušících lidí. Jedním z rodu je i novic Jack Boniface, který se připlete do cesty rostoucímu zlu, jež ohrožuje všechno a všechny.

Shadowman: Darque Legacy je na detaily zatím skoupý. Slibuje však hororovou atmosféru, děsivé nepřátele a brutální souboje s kultisty, nekromanty, čaroději a opravdu odpornými kreaturami, které se vynořily z těch nejtemnějších hlubin podsvětí.

Zajímavě zní plynulé přecházení mezi světem živých a jeho pekelným odrazem ve světě mrtvých, které bude sloužit k řešení environmentálních hádanek. Chybět nebude moderní koření každé akční adventury, tedy lehký RPG systém s odemykatelnými schopnostmi a epické souboje s bossy.

Shadowman: Darque Legacy vyjde na konci roku 2024 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Pokud byste se ještě předtím chtěli se světem Shadowman seznámit, studio Nightdive vydalo velmi povedený remaster prvního dílu.

Nejnovější články