zdroj: Paradox Interactive

King of Kings je nové DLC pro Europu Universalis IV. Zaměřuje se na Arábii

6. 11. 2023 17:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Grand strategie Europa Universalis IV dostává pořádně macatý datadisk King of Kings, který se zaměřuje na blízkovýchodní kolébky kultury v Káhiře, Konstantinopoli a Isfahanu. Oznamovací trailer můžete zhlédnout výše. DLC přidává přes 300 nových misí, 150 událostí, změny k vládním reformám Byzance, Mamlúckého sultanátu a Persie a další. 

Speciální schopnost Peršanů umožňuje ovlivňovat skrze umění a kulturu přilehlé národy. Kromě 70 unikátních národních misí dostává Perská říše možnost řešit události specifickými volbami, které závisí na aktuálním státním náboženství. Sunnité, ší'ité a zoroastriáni pak hrají důležitou roli při šíření náboženství a při kulturních reformách.

Mamlúcký Egypt má oproti tomu třicítku národních misí, jeho ekonomicky-diplomatické úsilí se soustředí na vývoz obilí a snahu nalákat co nejvíce islámských poutníků na posvátný Hadždž, tedy cestu do Mekky. Vojenská síla sultanátu závisí na žoldáckých kumpaniích, které dokáží rychle nasadit do boje silné jednotky, pokud ovšem máte zlato na jejich zaplacení. 

V neposlední řadě se změn a prohloubení hratelnosti dočká i Byzanc. Na vládce Konstantinopole čeká přes 60 národních misí, přes 50 unikátních událostí a reforem. Menších změn se dočkají i další městské státy a království Blízkého východu. Například Arménie a Gruzie, Arábie a Jemen, Ardabíl či Akkojunluská a Karakojunluská říše.

Europa Universalis IV: King of Kings je k dispozici od dnešního dne a zaplatíte za ni bez centu 15 eur.

Nejnovější články