Interstellaria připomíná FTL s prozkoumáváním planet a RPG prvky
zdroj: tisková zpráva

Interstellaria připomíná FTL s prozkoumáváním planet a RPG prvky

1. 12. 2014 14:39 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Objevitelské vesmírné cesty patří k tématům, které díky komunitními financování získaly na popularitě. Starost o loď a posádku patří k nejoblíbenějším žánrovým typům (a také klukovským snům) a není divu, že se podobných her objevuje čím dál víc. Důkazem je třeba Interstellaria, RPG adventurní simulace s příměsí akce po vzoru Starflight a Star Control, na které pracuje jeden programátor a jedna hudebnice.

Po úspěšném kickstarterovém projektu se blíží vydání Interstellaria, které tvůrci cílí na začátek příštího roku. Prozatím si mohou podporovatelé z kickstarteru vyzkoušet hru prostřednictvím pokročilé bety.

Na první pohled Interstellaria připomíná FTL: Faster Than Light. Stačí se ale podívat na záběry z výsadků na planetu a profil lodi a je jasné, že na rozdíl od závodu lodi proti flotile v FTL máme v Interstellaria co do činění s variací třeba na Firefly. Takže půjde hlavně o vlastní zisk a průzkum vesmíru. 

Správa posádky je rovněž komplexnější než ve FTL, takže vylepšování vlastností hraje mnohem větší úlohu. Musíte se tedy starat, aby posádka netrpěla hlady, byla vyspaná apod. Tady nabírá Interstellaria silnější rysy simulace. Samozřejmě sem patří i permanentní smrt, která obzvláště zabolí u zkušeného člena posádky. Kovaný zbrojní důstojník může střílet na konkrétní části lodi, zatímco nováček cílí na celou loď a je rád, když se trefí.

Při boji musíte dobře distribuovat energii do jednotlivých systémů a co nejlépe využívat schopností posádky. Lodě můžete vylepšovat, ale klidně kupovat i zcela nové. A jsem zvědavý, jestli bude k dostání i létající skleník mluvících stromů...

zdroj: Vlastní

Prý ano, ale k dostání budou i mimozemské lodě, jejichž získání je možné za splnění speciálních úkolů při průzkumu planety. Průzkumu se zhostí vždy sám kapitán a představuje další dimenzi Interstellaria. Na povrchu planety můžete narazit na akční pasáže i na hádanky, které musíte vyřešit. Plněním dodatečných úkolů můžete získat extra peníze, předměty nebo již zmíněné lodě.

Interstellaria vyjde začátkem příštího roku. V lednu chtějí tvůrci hru dokončit, ale ještě pár měsíců, zřejmě do března, by rádi vychytávali chybky. Držím jim pěsti.

Nejnovější články