Interstellaria představuje kombinaci FTL a průzkumnického RPG
zdroj: tisková zpráva

Interstellaria představuje kombinaci FTL a průzkumnického RPG

29. 6. 2015 11:06 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jak by vypadalo FTL – Faster Than Light, kdyby vás nenaháněla nepřátelská flotila, mohli jste v klidu zkoumat vesmír a provádět výsadky na planety, kde kromě sběru surovin dojde i na boj? Odpověď nabízí nezávislý kousek jménem Interstellaria, který vyjde na Steamu 17. července. Základ hry tvoří správa vaší lodi a později i flotily, kde jednotlivé kousky vylepšujete, dovybavujete a hlavně se staráte o posádku.

Právě ve správě posádky zjevně tkví největší zábava Interstellarie. Postupem času se u jednotlivých členů vyvíjí unikátní osobnostní vlastnosti, které někdy mohou aktuální misi pomoci a někdy naopak. Navíc se posádce kromě zaměstnání musíte starat i o zábavu, lidé (a emzáci) musí spát, jíst apod. A když dojde na výsadek a nebo obranu lodi před útočníky, čím lepší výbavu rozdáte, tím lépe.

Samozřejmostí je boj na zemi i ve vesmíru, přičemž během něj spravujete jednotlivé části lodi, směrujete tok energie do těch správných částí lodi a řešíte, kdo půjde uhasit ten oheň, který se začal šířit strojovnou – prostě model ve stylu FTL. Interstellaria vypadá velmi zajímavě a nadějně, byť jsem zvědavý, jak velký opravdu místní vesmír bude. Zjistíme to 17. července a to za celkem směšnou cenu 9 eur.

zdroj: Archiv

Nejnovější články