Insomniac Games čelí hackerům. Hrozí zveřejněním citlivých dat
zdroj: Foto: Sony

Insomniac Games čelí hackerům. Hrozí zveřejněním citlivých dat

13. 12. 2023 15:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Insomniac Games mají za sebou úspěšné vydání Spider-Mana 2 a v současné době pilně pracují na herní adaptaci Wolverina. Bohužel jim ale konec roku znepříjemnila nechvalně proslulá hackerská skupina Rhysida, které se skrz ransomware podařilo ukrást Insomniacu citlivá data. Informoval o tom server CyberDaily.

Rhysida už zveřejnila několik screenshotů jako důkaz. Krádež se týká širokého spektra dat, patří mezi ně interní mailová komunikace, různé smluvní dokumenty, osobní údaje současných i minulých zaměstnanců a kontraktorů (mimo jiné i dabéra Spider-Mana Yuriho Loventhala) a v neposlední řadě i screenshoty z chystaného Wolverina.

Skupina hodlá data prodat v aukci, žádá za ně 50 bitcoinů, tedy zhruba dva miliony dolarů. Společnost Sony Interactive Entertainment, tedy vlastník studia Insomniac Games, už potvrdila, že k útoku skutečně došlo, a že momentálně probíhá interní šetření situace. Není ale prý v současnosti pravděpodobné, že by byly zasaženy jiné části SIE a ostatní vývojářská studia.

Před skupinou Rhysida v minulosti varovala agentura FBI a také CISA, tedy Agentura pro bezpečnost infrastruktury a kyberprostoru. Ta uvedla, že Rhysida už od května letošního roku útočí na subjekty z resortů zdravotnictví, vzdělávání, výroby a informačních technologií, stejně jako na vládní organizace. 

Nejnovější články