Free to play verze Age of Empires vyjde v létě na iOS a Android
zdroj: tisková zpráva

Free to play verze Age of Empires vyjde v létě na iOS a Android

25. 6. 2013 13:46 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Názory na nedávno vydaný HD remake Age of Empires II se v rámci komunity různí, ale v obecném měřítku je samozřejmě dobře, že si v Microsoftu začali zase všímat značek, které nejsou vázané na Xbox, a umožnili jiným studiím, aby s nimi nějak naložili. Kdyby si někdo v Microsoftu vzpomněl na Freelancera, byl bych samozřejmě ještě raději, ale prozatím se spokojím i s Age of Empires. Nový díl v sérii pro PC je prozatím ještě pořád utopií, ale nové AoE hry se dočkáme alespoň na mobilech a tabletech.

Jak uvádí Reuters s odkazem na Nikkei, japonská firma KLab na základě licence od Microsoftu vydá v průběhu léta free to play verze Age of Empires pro iOS a Android platformy. Oficiální vyjádření Microsoftu pro Polygon přináší doplňující informaci o tom, že v plánu je také verze pro Windows Mobile, která vyjde později. Krom Age of Empires nejsou prozatím mobilní verze jiných značek Microsoftu v plánu, dodává vyjádření Microsoftu.

Velmi živě vidím facepalm, který nad touto informací řada z vás právě provedla, ale není třeba stahovat kalhoty daleko před brodem. Pokud se shodneme na tom, že se MS snaží momentálně značku Age of Empires nějak oživit a ne vytěžit (to se povedlo s Age of Empires Online), jsou mobilní verze vhodným začátkem, z něhož se může později vyklubat něco většího a lepšího. Strategie typu Age of Empires se možná v současnosti netěší u velkých vydavatelů přílišné oblibě, ale trendy a strategie se mění a jednou na velké a rozmáchlé budovatelské strategie dojít může. Ne, musí!

 

 

Nejnovější články