Farpoint je VR střílečka s unikátním ovladačem v podobě pušky
zdroj: tisková zpráva

Farpoint je VR střílečka s unikátním ovladačem v podobě pušky

20. 6. 2016 14:25 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Nově založené studio Impulse Gear prezentovalo na E3 ve spolupráci se Sony svoji prvotinu. Jde o sci-fi střílečku Farpoint, která je primárně určená pro PlayStation VR. V té se vydáte vyzvednout skupinu vědců studujících anomálii poblíž Jupiteru. Jak už to tak bývá, tato anomálie přenese celou výpravu na neznámý svět plný nepřátelské fauny a flóry.

Oznámení v rámci E3 bylo nejen ve formě obligátního traileru, ale také osmiminutového záznamu z hraní. Trailer představuje unikátní atmosféru cizí i nehostinné a především zprvu zdánlivě opuštěné planety.

Po traileru se tedy můžete podívat na ukázku z hraní, ve které redaktor IGN mimo jiné představuje i použití pohybového ovladače PS VR Aim. Od použití této periferie si tvůrci slibují pochopitelně co možná nejpreciznější míření s vaší herní zbraní. Ergnomicky nevypadá zrovna vábně, ale třeba to vynahradí jeho funkčnost při hraní. Je zjevné, že se bude držet obouruč a obsáhne všechny prvky DualShocku, plus spoušť. 

zdroj: Archiv

Záběry z hraní představují několik základních druhů nepřátel a proměnlivé prostředí skládající se z relativně otevřených exteriérů a jeskynních interiérů. Prostředí ještě působí relativně originálně, ale herní obsah zjevně sází na virtuální realitu a případně i ovládání skrze nový ovladač. Farpoint z hlediska ovládání může být průkopníkem něčeho nového, ale zkušenost praví, že podobné systémy ovladačů v podobě pušek a pistolí mají jepičí život.

Nejnovější články