Fajnový trailer láká na kyberpunkovou retro střílečku Core Decay

7. 9. 2020 11:55 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Rádi byste zavzpomínali na kyberpunkové akční adventury z přelomu tisíciletí, ale nechce se vám podvacáté vracet do těch samých světů? Pak zbystřete, protože retro adventurní střílečka Core Decay by mohla být něčím přesně pro vás.

Z kratičkého oznamovacího traileru sálá pořádná atmosféra, které napomáhá solidní soundtrack a poměrně unikátní grafická stránka. Navíc nejde o prachobyčejné retro FPS, se kterými se v posledních letech roztrhl pytel, jelikož v 11 samostatných lokacích můžete volit i kradmý postup a snažit se prolomit ochranu počítačových systémů s pomocí nalezených hesel či hackerských dovedností.

Sebe můžete vylepšit víc než stovkou kybernetických implantátů, které vás obdaří například termovizí a magnetickým zařízením, s jehož pomocí budete běhat po stěnách a viset u stropu. Zároveň si musíte dávat pozor na vlastní zdraví – nadýchání se toxických plynů sníží vaši výdrž, rána do hlavy zhorší kognitivní funkce a po ztrátě končetiny asi také nebudete nejšťastnější.

Core Decay je původně projektem jediného vývojáře Ivara Hilla, kterému ale začalo vypomáhat studio Slipgate Ironworks, jež v současnosti rovněž připravuje remaster Kingpin: Reloaded, duchovního nástupce Hexenu zvaného Graven a spolupracuje ještě na remasteru SiN: Reloaded. Celý projekt pak zaštiťují matadoři retro her z 3D Realms. Core Decay vyjde příští rok na PC.

Nejnovější články