F1 2015 běží na novém enginu a nabídne podporu hlasového ovládání
zdroj: tisková zpráva

F1 2015 běží na novém enginu a nabídne podporu hlasového ovládání

26. 3. 2015 19:10 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Codemasters by na loňský ročník své licencované závodní série F1 zjevně raději zapomněli, což je komfort, který si mohou teoreticky dopřát, pokud letošní F1 2015 nabídne všechno, co tvůrci slibují. Mezi hlavní lákadla hry, která vyjde nezvykle už v druhé polovině června pro PC, PS4 a Xbox One, patří použití nové verze EGO enginu, vylepšení jízdního modelu ve dvacítce oblastí včetně fyziky, možnost komunikovat při jízdě hlasem s techniky (platí jen pro konzolové verze) nebo nově zpracovaná sezóna či tréninkový online mód. F1 2015 se zkrátka snaží svůj debut na PS4 a Xbox One nezbabrat.

F1 2015 vyjde už v červnu namísto obvyklého podzimu hlavně z komerčních důvodů - Codemasters věří, že o hru bude větší zájem v průběhu sezóny, než když vyjde až na jejím konci, což jistou logiku má. Pokud Codemasters splní své sliby a po vydání v červnu budou statistiky ve hře upravovat dle reality v podobě bezplatných updatů, pak si nebude nač stěžovat. Pro fanoušky F1 a závodních her (simulací) obecně jsou však podstatnější další aspekty nového ročníku.

Nová verze EGO enginu by měla na všech třech platformách zajistit hezčí a realitě více odpovídající grafiku, zatímco vylepšení jízdního modelu se projeví zejména v reakcích vozu na různá nastavení, volbu či opotřebení pneumatik, počasí, stylu řazení a tak dále. Změny se prý dotkly dvacítky oblastí jízdního modelu včetně aerodynamiky, ale nejvíce tvůrci zdůrazňují model opotřebení pneumatik a model řízení založení čistě na fyzice.

F1 2015 zdroj: tisková zpráva

Implementace hlasového ovládání přes Kinect a PS kamerku bývá většinou ve hrách tak nějak přebytečná, ale v F1 2015 by mohlo jít o velmi zajímavou funkci. Možnost komunikovat během jízdy s techniky a kontrolovat třeba stav a vývoj počasí, stav závodu nebo si vyžádat výměnu pneumatik zní lákavě. Je však zarážející, že Codemasters neplánují podporu hlasového ovládání i pro PC verzi. Sice na PC neexistuje jednotný standard, pokud jde o hlasovou komunikaci, ale určitě jde o "problém", který má řešení.

Codemasters se chlubí, že hra nabídne novou - televizní - prezentaci, které se dočkáte nejenom v sezónním módu, ale i v módu Pro season, kde je všechno nastaveno na obtížnost "realistic". V rámci módu Sezóna vás samozřejmě čekají všechny stáje, jezdci i okruhy sezóny 2015. Bonusově ale můžete jezdit i sezónu loňskou. A kdo si nebude svými schopnostmi jistý, může si je vypilovat v novém tréninkovém online módu.

F1 2015 zdroj: tisková zpráva

Další informace o hře nabízí tento blog post, s vydáním hry pro PC, PS4 a Xbox One můžete počítat po 12. červnu tohoto roku.

Nejnovější články