F1 2013 přiveze historický mód s vozy a okruhy z 80. a 90. let
zdroj: tisková zpráva

F1 2013 přiveze historický mód s vozy a okruhy z 80. a 90. let

15. 7. 2013 15:49 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Budu hádat. Minimálně od začátku aktuální sezóny Formula 1 se určitě nemůžete dočkat, až si aktuální soupisky, pravidla a jiné propriety budete moci na vlastní kůži vyzkoušet v letošním ročníku závodní série F1 od Codemasters. Ještě chvilenku si počkáte, protože se dá předpokládat, že F1 2013 vydají Codies jako obvykle v září, ale za to byste se mohli dočkat více změn, než kolik jich obsahovala verze 2012 oproti 2011. Posuďte sami.

V článku na vás čeká dvojice F1 2013 videí se záběry přímo ze hry, na nichž si dáte (i s komentářem) po jednom zahřívacím kolečku na Silverstone a Nürburgringu. Stejně tak na vás v článku čeká trailer, který se snaží upozornit na zjevně největší lákadlo F1 2013 – nový historický mód F1 Classics, ve kterém si zajezdíte v monopostech z 80. či 90. let minulého století, navíc v kombinézách několika legendárních jezdců a ještě ke všemu na tratích, kam seriál F1 možná už nikdy nezabloudí. Má to však háček!

...

Do prodeje půjdou letos na podzim dvě edice F1 2013. V té standardní na vás krom aktuálního F1 obsahu ze sezóny 2013 čeká nostalgická nálož z 80. let, jejíž součástí jsou stále Williams, Lotus a Ferrari, jezdci jako Mario Andretti, Nigel Mansell, Emerson Fittipaldi a Gerhard Berger, ale i klasické okruhy Brands Hatch a Jerez.

Druhou prodávanou edicí bude F1 2013: Classic Edition, která vedle výše uvedeného nabídne navíc další okruhy a jezdce F1 série z let 90. Konkrétně jde o klasická auta od Williams i Ferrari, okruhy Imola a Estoril a jezdce jako David Coulthard, Jacques Villeneuve, Eddie Irvine, Alain Prost a další. Obsah Classic Edition bude samozřejmě hned po vydání v prodeji ve formě dvojice DLC.

....

Osmdesátkové i devadesátkové formule, okruhy a jezdce naštěstí tvůrci neuzavřeli do vlastního Classics módu, takže historický obsah bude dostupný pro klasický online i splitscreen multiplayer a jiné nabízené herní módy.

F1 2013 se pochlubí podporou závodnické sítě RaceNet, jejíž plná verze debutovala s GRID 2. Jde vlastně do jakousi sociální závodní síť pro hry od Codies, která vám umožní porovnávat výsledky s ostatními hráči F1, spojí vás pro závodní klání apod.

Jinak by F1 2013 měla oproti loňskému ročníku F1 2012 nabídnou předělaný model řízený, notně vylepšenou umělou inteligenci a… všechno má být holt lepší, hezčí a aktuálnější, než bylo loni. Podobné sliby samozřejmě slýcháváme u her, které vychází v rámci licence každý rok, pořád – je tedy těžké těmto řečem věnovat zvýšenou pozornost. Minimálně historický mód doplněný o komentář Murrayho Walkera by však potřebný závan čerstvého větru přinést mohl. Další informace o hře se dozvíte na homepage.

...

F1 2013 vyjde zřejmě letos na podzim pro PC, PS3 a X360. Další obrázky ze hry najdete v galerii.

Nejnovější články