Do skvělého budovatelského survivalu Medieval Dynasty přibude nový svět a multiplayer

25. 10. 2023 15:30 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Vydavatelská společnost Toplitz Productions do své série Dynasty sice už chystá nový přírůstek z feudálního Japonska, Sengoku Dynasty (můžete si ho dokonce zkusit v předběžném přístupu), což ale neznamená, že by se starší středověký Medieval Dynasty neměl dočkat další podpory a novinek. Souběžnému vývoji nic nebrání, na hrách ostatně pracují dva rozdílné vývojářské týmy.

Na Medieval Dynasty osobně nedám dopustit a považuji ho za mimořádně chytlavé dílo, které stejnou měrou zvládne ukojit eskapismus i touhu něco vlastnoručně tvořit – o své pouti od vesnického nuzáka k velkomožnému pánovi už jsem mimochodem jednou vyprávěl. Nadmíru mě proto potěšilo, že se chystá objemný update, který nepřidá třeba jen pár staveb či doplňků, ale rovnou celou novou mapu.

zdroj: Toplitz Productions

Nová zóna ponese název Oxbow a nabídne vše, co byste od středověkého venkova čekali – husté hvozdy, kouzelné remízky, skaliska a hory plné cenných rud, širé pláně v smaragdové zeleni lákající k posazení základního kamene vaší budoucí vísky, ale i několik již stojících vesnic, jejichž obyvatelům můžete sem tam prokázat nějakou tu službičku. Samozřejmě ne bez odměny, zadarmo ani středověké kuře nehrabe.

Hlavní předmět celého updatu je však jiný: Jedná se o funkci, o níž bych ještě nedávno prohlásil, že vzhledem ke stylu herního designu přidat zkrátka nepůjde. Do Medieval Dynasty nicméně přibude kooperativní multiplayer pro až čtyři hráče. A abyste si při hraní s přáteli nepřipadali jak při pohledu do trojitého zrcadla, vývojáři přidají i možnost hrát za ženu společně s editorem postav, v němž si svého středověkého vesničana či vesničanku vytvarujete přesně dle gusta.

Jak bude kooperativní hraní po technické i designové stránce fungovat v titulu, který s ním původně nepočítal, je prozatím ve hvězdách. Ale mně by upřímně stačila i jen ta nová mapa, abych měl nutkání se k středověkému survivalu vrátit a strávit v něm další desítky hodin. Na rozšíření navíc nebudeme muset čekat dlouho, tvůrci v nové upoutávce oznámili, že kooperativní update dorazí do PC verze Medieval Dynasty již 7. prosince. Konzoloví hráči si budou muset počkat na první až druhé čtvrtletí příštího roku.

Nejnovější články