Dark Eye: Chains of Satinav čaruje kreslenou grafikou
zdroj: tisková zpráva

Dark Eye: Chains of Satinav čaruje kreslenou grafikou

25. 6. 2012 18:19 | Novinky | autor: Petr Poláček |

První recenze z německých webů se o The Dark Eye: Chains of Satinav z dílny firmy Daedalic vyjadřují pozitivně, ale ne zcela bez výhrad. Reálie a postavy se prý z deskovky Das Schwarze Auge (Dark Eye) podařilo přenést výborně, puzzly jsou příjemně náročné a bez nápovědy a audiovizuální zpracování přímo vynikající, stejně jako atmosféra. Jen to celé připomíná spíše vizuální román, než klasickou point and click adventuru. Nutně to ale nemusí být na škodu, pokud si hra dokáže svůj obsah obhájit i za cenu přes tisíc korun českých (v přepočtu).

A pokud jste se až nyní zarazili nad tím, že tu ve spojení s Dark Eye hovořím o adventuře, když jste si celou dobu mysleli, že je logicky řeč o RPG, tak se omlouvám. Asi jste měli na mysli akční RPG The Dark Eye: Demonicon, které ale vyjde až v prvním kvartále příštího roku.

Satinav je adventura a svých pár řádků slávy si nyní na Games prožívá kvůli tomu, že si ji od konce minulého týdne můžete zakoupit digitálně v anglické verzi. Ale také kvůli tomu, že se mi prostě na pohled líbí grafický styl. Jestli ručně kreslená grafika chytne za srdce i vás si můžete vyzkoušet na obrázcích nebo videu. Hra samotná se dá pořídit z odkazu na homepage.

 

zdroj: Archiv

Nejnovější články