Dark and Darker dostalo u soudu zelenou a může na Steam
zdroj: Ironmace Games

Dark and Darker dostalo u soudu zelenou a může na Steam

29. 1. 2024 9:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Jihokorejské studio Ironmace se už od loňského března soudí s vydavatelským domem Nexon o svůj PvP dungeon crawler Dark and Darker. Kvůli podezření z krádeže zdrojového kódu a assetů ze zrušeného projektu, který vznikal v žalujícím vydavatelství, si vývojáři zažili dost dramat – od policejní razie v kancelářích, až po stažení jejich hry ze Steamu. Ironmace teď ale jsou o krok blíže k vítězství a ukončení soudního sporu.

Jihokorejský soud podle vyjádření studia na Discordu zamítl žalobu Nexonu kvůli porušení obchodního tajemství a autorských práv. Soudci také uznali, že Dark and Darker nemělo být stažené z distribučních služeb pouze na základě žádosti ublíženého vydavatele, který se opatření dočkal u Valve.

Je zajímavé, že podle tvrzení vývojářů, kteří jsou se soudním procesem obeznámeni, Nexon k soudu nedodal podklady a důkazy ze zrušeného projektu P3. Přitom právě z něj měl podle vydavatelského domu Dark and Darker kopírovat zdrojový kód.

Zakladatelé Ironmace, Terence Park a Džu-hjon Čchoi, od začátku tvrdí, že Nexon je pouze zastrašuje a že jde o šikanózní taktiku mnohem větší společnosti. Návrat Dark and Darker na Steam bude nejspíš několik dní trvat. Doufejme, že takřka roční zpoždění a soudní tahanice vývojářům a vývojářkám nehodily příliš velké vidle do plánů a svému slibnému online RPG mohou nyní věnovat veškeré úsilí.

Nejnovější články