zdroj: Milestone S.r.l.

Další ročník MotoGP 24 startuje v květnu. Přinese realističtější jízdní model i virtuální dozor

18. 3. 2024 13:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Na oficiální okruhy šampionátu MotoGP 24 vyrazíme v letošním ročníku motocyklového závodění 2. května. Chystají se novinky nejen do kampaně pro jednoho hráče, ale i pro hru více hráčů, byť stále půjde o titul, který vyjde na staré generaci konzolí a s jistým omezením i na Switchi.

Teď ale k těm novinkám, které na motocyklové nadšence v MotoGP 24 čekají. Tou první bude Riders Market, čili sociální platforma pro závodníky, jež hledají novou stáj. Každá sezóna jezdcům umožní změnit tým a sociální aspekt tržiště může šířit fámy o možných přestupech závodníků a podobně. Kromě čistého kroužení po trati tak bude nutná i strategie. Pokud jste například dobří jezdci, ale v současné stáji se vám nedaří, nemělo by být obtížné závodní livrej změnit.

Další novinkou budou dozorčí. Jejich bedlivé oči budou vážit každý závod a měřený úsek, a pokud dojde k porušení pravidel, začnou lítat penalizace. A to jak pro hráče, tak pro jezdce ovládané umělou inteligencí. Všechno nebude ale jen o časových pokutách. Například po nedovoleném předjíždění musíte nechat protivníka vás předjet... Agresivní chování na trati může dokonce rozpoutat rivalitu s ostatními jezdci, která se bude mezi závody přenášet.

Nováčkům i expertům by měla pomoct adaptivní obtížnost. Z dat světových jezdců se vývojářům z týmu Milestone údajně povedlo vytvořit takovou umělou inteligenci, která k závodům přistupuje jako skutečný, lidský závodník. Výuku zmáknete v MotoGP akademii, zatímco na okruhu se adaptivní obtížnost postará o to, aby závody nebyly příliš jednoduché, nebo naopak frustrující.

MotoGP 24 zdroj: Milestone S.r.l.

Byť MotoGP 24 bude stále mezigenerační titul, takže nějaký zásadní posun v grafice očekávat nemůžeme (obzvlášť, když se dočkají i majitelé hybridní konzole Switch), pořád půjde o krok kupředu k realismu. Přispěje k tomu přepracovaná fyzika, která realističtěji odráží jízdní vlastnosti motorek, předělaný systém opotřebení a přilnavosti pneumatik či elektronická kontrola výkonu v zatáčkách. 

Samozřejmostí pak bude nový mód LiveGP Championship, který v podstatě simuluje reálný MotoGP šampionát proti ostatním hráčům, online sezóny, crossplay, lokální multiplayer na rozdělené obrazovce a v neposlední řadě i bohatý editor přileb, závodních čísel a kombinéz. Smůlu mají akorát hráči na Switchi, kteří se musí obejít bez režimu LiveGP, ale i bez hraní na rozdělené obrazovce a editoru jezdců.

MotoGP 24 vychází 2. května na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.

Nejnovější články