Další onlineovky zdarma: LEGO Universe a City of Heroes
zdroj: tisková zpráva

Další onlineovky zdarma: LEGO Universe a City of Heroes

22. 6. 2011 10:44 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Free to play nákaza se šíří geometrickou řadou, kdyby se na celý proces podíval odborník, určitě by našel shodu s nějakou krásnou epidemií. K posledním obětem se řadí minulý rok spuštěné MMO LEGO Universe, které schytalo lehčí formu, protože zdarma hratelná verze vpustí zájemce bez peněz pouze do speciální zóny, kde budou moci bez časového a jiného omezení zkoušet vybraný obsah dle libosti. Spíše to tedy vypadá, že LEGO Universe spustilo demoverzi namísto kompletní transformace ve zdarma hratelný titul. Komu se bude v zóně bezplatného hraní líbit, ale bude chtít víc, může si za 10 babek zpřístupnit plnou verzi hry. F2P zóna v LEGO Universe bude spuštěna letos v srpnu, detaily hledejte na homepage.

Druhá oběť F2P řádění zatím pevně stanovený termín proměny nemá, ale za to jde s integrací populárního modelu mnohem více do hloubky. Pod názvem City of Heroes Freedom se někdy v průběhu tohoto roku představí nová verze sedm let běžícího MMO od Cryptic/Paragon studia, která bez placení nabídne hráčům cca 80% veškerého obsahu, samozřejmě s jitými restrikcemi. Bez placení si hráči budou moci vytvořit pouze 2 postavy z 8 archetypů, které budou moci vytáhnout až na 50. level. A pokud budou potřebovat něco, co jim tvůrci zadarmo poskytnout nechtějí, mohou si to za mikroplatbu koupit v in-game obchodě.

Nakupování asi bude potřeba docela často, protože vývojáři chtějí hráče právě přes obchod motivovat k předplacení VIP statutu, v jehož rámci každý měsíc obdržíte pár virtuálních peněz na nákup v in-game obchodě zdarma. A nejenom to, VIP hráči budou těch privilegií mít mnohem více: právo na jeden transfer postavy každý měsíc, přednostní místo ve frontě, přednostní zákaznická podpora, přístup na VIP only server a přístup k příběhovým misím, které budou vycházet každý měsíc a obyčejní hráči za ně budou muset platit.

Podrobnosti o jednotlivých variantách City of Heroes Freedom (obsahuje i City of Villains, čili můžete hrát i za záporáky) najdete na homepage, pokud si hru aktuálně každý měsíc platíte, tak se z vás VIP hráči stanou automaticky.

 

Nejnovější články