Další kolo virtuálních prezidentských voleb v USA
zdroj: tisková zpráva

Další kolo virtuálních prezidentských voleb v USA

3. 4. 2012 16:05 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Spojené státy americké žijí po čtyřech letech znovu prezidentskými volbami, což pro hráče znamená vydání dalšího dílu v sérii strategií/simulací Political Machine od Stardocku. O hře se nezmiňuju proto, že by dnes nebylo o čem psát, zásoba obvyklého bulváru je i dnes poměrně pestrá. Political Machine hry totiž, přestože vypadají jako přebarvené hříčky pro nemluvňata, vždycky nabízely poměrně komplexní a hlavně velmi zajímavou a zábavnou simulaci prezidentské kampaně v USA, která je nesmírně zajímavá i v reálu. To je ten hlavní důvod.

Divadelní a vůči veřejnosti zaměřený charakter celé kampaně skýtá spoustu prostoru k neuvěřitelnému taktizování, což se Stardocku dařilo v obou minulých ročnících dobře postihnout. Zejména díky neustálému aktualizování hry na základě probíhajících voleb. V zásadě si tak můžete nasimulovat volby podle celkem slušně relevantních dat a vyzkoušet si, jak by se vám vedlo v roli volebního manažera či samotného kandidáta.

Political Machine 2012 můžete proti jinému hráči nebo AI v roli oponentů rozehrát za kohokoli z pětice kandidátů Barack Obama, Mitt Romney, Rick Santorum, Ron Paul a Newt Gingrich nebo si vytvořit vlastního budoucího prezidenta USA.

Než se tak stane, musíte před veřejností obstát při probírání řady ožehavých témat, která trápí USA včetně ekonomické situace, zdravotní péče, nerovnosti příjmů bohatých a chudých, minimální mzdy, podpory zemědělství, minimální mzdy v jednotlivých státech, práv gayů a lesbiček, války v Afghánistánu a podobně.

Starat se musíte i o peníze a jejich využití při volební kampani, vynechat nesmíte akce kvůli image před voliči a tak dále a tak dále. Samozřejmě by bylo nanejvýše zajímavé, kdyby hru někdo namodoval i pro prezidentské volby u nás v příštím roce, které budou mít rovněž veřejný (přímý) charakter, ale nakonec by se zjistilo, že by to s ohledem na kandidáty a fakt, že veřejnost není zvyklá si prezidenta volit sama, byla asi docela nuda. To se snad Political Machine 2012 nestane, až hra letos v létě vyjde.

Nejnovější články