Cities: Skylines II nebudou ke sdílení uživatelského obsahu podporovat Steam Workshop
zdroj: Foto: Paradox Interactive

Cities: Skylines II nebudou ke sdílení uživatelského obsahu podporovat Steam Workshop

19. 10. 2023 16:00 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Veteráni prvního dílu oblíbené městské budovatelské strategie dobře vědí, jak bohatou studnici nového obsahu dokáže nabídnout patřičně aktivní a oddaná komunita. K Cities: Skylines fanoušci vytvořili a předložili ostatním impozantních 333 tisíc položek. Nových budov, modifikací, úprav, křižovatek, uložených her, vozidel, nových výtvarných i architektonických stylů, zkrátka všeho, na co si jen vzpomenete.

V chystaném pokračování Cities: Skylines II se však s podporou Steam Workshopu nepočítá. Díkybohu to ale neznamená, že bychom se snad vůbec neměli dočkat žádného komunitního obsahu, vydavatelství Paradox jen plánuje využít vlastní nosič, Paradox Mods, který mu umožní fanouškovské modifikace sdílet mezi všemi platformami bez ohledu na zvolené herní zařízení a Skylines II díky tomu půjdou modifikovat i na konzolích. Tedy, až tam hra jednou vyjde – konzolové verze totiž nedávno postihl odklad.

Podporu Paradox Mods nebo související editor nicméně nečekejte hned po vydání titulu. Rozhraní ještě není kompletně připravené, tvůrci ho musí teprve dokončit a do hry přibude někdy v blízké budoucnosti. Výměnou za trpělivost vývojáři slibují, že platformu plně integrují do hry a její používání by tak mělo být stejně intuitivní a pohodlné jako Steam Workshop.

Naději budí také fakt, že se nejedná o žádnou narychlo spíchnutou novinku, platforma Paradox Mods už nějakou dobu funguje a k některým hrám od Paradoxu jsou na ní ke stažení i desetitisíce modifikací. S kočírováním většího objemu komunitního obsahu, který lze u Skylines II očekávat, by tak nemusel vznikat žádný problém. Paradox rovněž slibuje, že se fanouškovský obsah nechystá nijak zpoplatňovat.

Cities: Skylines II na PC vycházejí 24. října, na konzolích někdy na jaře příštího roku. Recenzi si budete moci přečíst již dnes v šest hodin večer.

Nejnovější články