Chystaný remake Sherlock Holmes: The Awakened se chlubí ukázkou ze hry
zdroj: Frogwares

Chystaný remake Sherlock Holmes: The Awakened se chlubí ukázkou ze hry

3. 11. 2022 15:20 | Novinky | autor: Alžběta Trojanová |

Ukrajinské studio Frogwares, mistři her se Sherlockem, se předvedlo s trailerem na svůj chystaný remake Sherlock Holmes The Awakened. Stejně jako v původní hře z roku 2008 se i tady dočkáte mixu detektivního pátrání spolu s pořádnou dávkou lovecraftovského mýtu.

Vyšetřování série záhadných zmizení souvisejících s temnou sektou uctívající prastarého boha vás zavede mimo starý kontinent až do Spojených států. Samozřejmě po vašem boku nebude chybět starý dobrý parťák Watson. Ostatně ten v traileru projevuje pořádnou dávku starostí, ale to už je zkrátka klasický Watsonův úděl.

 

Herní ukázka také představuje drobné hádanky, ale i tradiční spojování stop, které je pro sherlockovskou sérii tradiční. Graficky hra jinak moc velký zázrak nepředvádí, alespoň podle toho, co můžeme vidět ve videu. Na druhou stranu je třeba myslet na fakt, že Sherlock Holmes The Awakened se chystá na současnou i minulou generaci konzolí, a dokonce i Nintendo Switch.

Frogwares se také nijak netají faktem, že práce ve válkou zmítané zemi není nic jednoduchého. Sherlock Holmes The Awakened je tak zkrátka způsob, jakým udržet studio nad vodou i v natolik nepředstavitelně ztížených podmínkách.

Spolu s tím souvisí i fakt, že hra zatím nemá datum vydání, byť studio zatím předpokládá první půlku příštího roku. Tak nezbývá než Frogwares držet palce, ať se všechno podaří a vývoj remaku je v rámci možností co nejklidnější.

Nejnovější články