Čeští tvůrci Jets'n'Guns představují karetní RPG Northmark
zdroj: tisková zpráva

Čeští tvůrci Jets'n'Guns představují karetní RPG Northmark

7. 8. 2012 16:19 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Český nezávislý tým Rake in Grass aneb Hrabě v trávě, nemusím a nebudu nikomu představovat, protože minimálně střílečku Jets'n'Guns jste snad hráli všichni, a když ne hráli, tak alespoň slyšeli hudbu ze hry, a když neslyšeli hudbu, tak jste alespoň slyšeli o hře samotné. Že je výborná, jak jinak. Jinak „hrabítka“ mají na kontě spoustu dalších titulů, o řadě z nich jste určitě slyšeli, ale teď to není podstatné, protože v centru naší a vaší pozornosti stojí jejich nový projekt Northmark: Hour of the Wolf, s nímž kluci zkouší štěstí na Kickstarteru (přes Patrika Špačka usazeného v USA).

Northmark je/bude karetní RPG s anoncovaným důrazem na poutavé vyprávění (prý á la Betrayal at Krondor), napínavé souboje a samozřejmě i budování svého balíčku, určování bojové taktiky a tak dále. Ostatně, proč tu psát, jaká hra je, když se po rozkliku můžete podívat na desetiminutové video ze hry.

Podstatné je říci, že hra je v současné době po dvou letech práce skoro hotová, ale k doklepnutí přeci jenom nějaký ten dolárek chybí. Proto Rake in Grass přes Kickstarter žádají po hráčích investici ve výši 8000 dolarů, což je oproti jiným podobným projektům docela málo a je absolutně reálné toho dosáhnout.

zdroj: Archiv

Na Kickstarter stránce projektu si můžete přečíst, jaké odměny si tvůrci připravili pro investice ve výši 5 až 5000 dolarů a co slibují, pokud se podaří vybrat 15 000 (podpora modifikací), respektive 30 000 dolarů (další část hry). Beta Northmarku je momentálně cílena někdy na říjen, a pokud by vás zajímaly další podrobnosti, mrkněte se na oficiální stránku hry. A samozřejmě, nikdo vám nebrání tvůrce podpořit investicí, pokud se vám Northmark zamlouvá, nebo prostě máte tvorbu Rake in Grass rádi.

Nejnovější články