Český Samorost 2 poprvé vychází na mobily

6. 11. 2020 9:21 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Druhý Samorost od tuzemského studia Amanita Design letos oslaví 15 let od vydání. Občanku sice vesmírný skřítek na cestě za záchranou svého psa nedostane, zato se poprvé podívá na mobilní telefony s iOS a Androidem.

Mimo nových platforem point-and-clickový Samorost 2 k narozeninám dostal také rozsáhlou aktualizaci. Hra na PC a Macu nově podporuje hraní na celé obrazovce a vyšší rozlišení. S vylepšenou grafikou pomohla tvůrcům umělá inteligence. Nejen na mobilech pak využijete funkci přiblížení, se kterou si fantaskní svět můžete prohlédnout hezky zblízka.

S novou verzí změní se změní i systém ukládání – zastaralá hesla nahradí běžný výběr úrovní. Čeká na vás také úplně nová úvodní obrazovka, zjednodušené uživatelské rozhraní, achievementy anebo rozšířený repertoár zvukových efektů.

Původně vyšel Samorost 2 už v roce 2005, a to coby první placená hra od Amanity s hratelným demem v prohlížeči. Ve své době uspěla třeba na udílení cen na IGF, kde získala ocenění za nejlepší browserovou hru. Na rozdíl od prvního dílu za dvojkou nestojí jen Jakub Dvorský, tehdy se k němu připojil ještě Václav Blín coby animátor. O hudební stránku se postaral Tomáš Dvořák alias Floex. 

PC verze druhého Samorosta vás vyjde na 5 dolarů (112 korun), na App Store a Google Play ho pořídíte za necelé 3 dolary (zhruba 70 korun).

Nejnovější články