Breach & Clear: Deadline připomíná kombinaci XCOMu a Rainbow Six se zombíky
zdroj: tisková zpráva

Breach & Clear: Deadline připomíná kombinaci XCOMu a Rainbow Six se zombíky

21. 7. 2015 18:48 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Na Steamu právě vychází Breach & Clear: Deadline, která kombinuje real-time i tahové souboje s prvky z jiných žánrů a ve výsledku připomíná kombinaci XCOMu s Rainbow Six. Nebojujete však v rolích vojáků ze skutečných zásahových týmů proti teroristům nebo emzákům, nýbrž proti zombíkům (proto zní podtitul hry DEADline). Nebojte se však vyčerpané tematiky, atraktivita Breach & Clear tkví v něčem jiném než v tom, co zná celý svět z The Walking Dead...

Hratelnost Breach & Clear: Deadline se podobá dvojici výše zmíněných herních sérií – hráči se buďto sami nebo v rámci kooperace ocitnou na rozlehlé herní ploše, kde musí likvidovat zombáky a hlavně zabránit šíření nákazy. Logicky na to jdou nejenom přes správné taktické rozhodování v samotných bitvách, které mají fáze plánovací a akční, nebo probíhají v reálném čase, ale též přes promyšlené složení týmu a vybavení vojáků. Každý z nich totiž umí a zdokonaluje se v něčem jiném.

To samé ale platí i pro nepřátelské zombíky - všichni do jednoho samozřejmě touží po mozcích členů vašeho týmu, ale též mají své specifické schopnosti. Proto je třeba tým sestavit tak, aby byl připravený na různé druhy nástrah a situací.

zdroj: Archiv

Žádné dva průchody otevřeným světem hry by na konto celé řady proměnných neměly být stejné, přičemž kartami hodně zamíchá i zmíněná online kooperace pro čtyři hráče a real-time souboje, ve kterých není nikdy jisté, jak se situace vyvrbí. Ostatně, podívejte se na video a bude vám všechno jasné.

Breach & Clear: Deadline je možné pořídit těsně po vydání se slevou samostatně, ale též jako součást rovněž zlevněné Breach & Clear kolekce, která obsahuje původní hru i pokračování Deadline.

Nejnovější články