Boj s řeckými bohy v Apotheon vypukne příští rok v lednu
zdroj: tisková zpráva

Boj s řeckými bohy v Apotheon vypukne příští rok v lednu

10. 11. 2014 18:09 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Nad grafickou i herní stránkou antické akce Apotheon od tvůrců z Alien Trap (Nexuiz, Capsized) jsme se naposledy rozplývali (samo sebou, že kolektivně) před rokem a půl. Šiléné! Jeden by čekal, že když na nějakou hru takto ostudně zapomene, bude už titul dávno venku a nejlépe s nějakým metálem za kvalitu na krku. Tentokrát jsme však měli štěstí. Apotheon jsme neprošvihli, protože vyjde až v lednu příštího roku. Zatímco jsme spali, se však kolem hry stalo několik zásadních událostí, které stojí za připomenutí.

V prvé řadě se tvůrci z Alien Trap, stejně jako řada dalších nezávislých vývojářů, dali dohromady se Sony a přislíbili vydání Apotheon i na PS4. Aby vývoj konzolové verze neohrozil produkci PC verze, dohodli se Alien Trap s kolegy z týmu Sickhead Games, že PS4 verzi obstarají oni. Nakonec se z partnerství vyvinula spolupráce, ze které by zpětně měla těžit i PC verze, ale to se teprve uvidí.

Zatímco tvůrci na PlayStation blogu oznámili lednový termín vydání pouze pro PS4 verzi, na svém Twitteru potvrdili, že v lednu vyjde i PC verze. Plní tak svůj několik měsíců starý závazek vůči fanouškům, kteří vydání hry očekávali už letos v srpnu. Holt se stane, s termíny mají potíže i větší vývojářské kádry.

Když už máme formality za sebou, můžeme si připomenout, co je vlastně Apotheon zač. Jasně, na první pohled člověka zaujme hlavně hudba a zpracování. Jádrem hry je však soubojový systém a svět bájné hory Olymp, kterou jako poslední šampión lidstva musíte vyplenit a zbavit tím různé bohy v čele s Diem veškeré zbývající relevance.

zdroj: Vlastní

Soubojový systém Apotheon nabízí několik základních úderů, pohybů a zbraní, čímž se jasně odděluje třeba od bojovek s několika desítkami různých komb. Nečekejte žádný RPG systém, čili získávání a vylepšování schopností nebo atributů.

Hrdina v Apotheon může s vaší pomocí uspět jen při správně zvolené bojové taktice a vhodně vybrané zbrani. V kombinaci s možností skákat, blokovat, metat kotouly a házet předměty by to mělo stačit, aby souboje byly zajímavé, napínavé a pokaždé jiné.

Soubojový systém zkrátka sází hlavně na skill hráče – načasování, postavení směrem k nepříteli a tak dále. Žádná nová schopnost vás v boji nespasí, na rozdíl třeba od lepší zbraně nebo lektvaru. Obojí můžete vyrábět, ale suroviny si musíte nasbírat. Rozbíjení každé vázy po cestě, potažmo hledání pokladů bude zjevně nutností, což dokládá i relativní volnost v pohybu po hoře Olymp.

Apotheon zdroj: tisková zpráva

Abyste byli v obraze, Olymp je v Apotheon poněkud přeplněný. Všichni bohové, bůžkové a nadpřirozené či nenormální bytosti se přestěhovaly na bájnou horu, kterou naplnily až po okraj a budou vám během putování dělat problémy. Jestli se ale vydáte nejdříve do lesů bohyně Artemis nebo do honosných sálů boha Apollóna, je už jen na vás. Přiložená mapka ukazuje, jaké je na Olympu ve hře uspořádání, abyste se případně neztratili. No a já se tentokrát pokusím na Apotheon do ledna nezapomenout...

Nejnovější články