Bethesda představuje DLC pro Fallout 4 a slibuje velké úpravy Survival módu
zdroj: tisková zpráva

Bethesda představuje DLC pro Fallout 4 a slibuje velké úpravy Survival módu

16. 2. 2016 20:09 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Tajenka ohledně nového obsahu pro Fallout 4 je vyřešená. První tři DLC vyjdou postupně v březnu, v dubnu a v květnu, nabídnou kombinaci nových mechanik i příběhových dobrodružství, ale hlavně nezůstane jen u nich. Bethesda zvedá cenu season passu (DLC si pořád můžete koupit i samostatně, ale tím vážně neušetříte) z dosavadních 30 euro na 50 euro, a slibuje za to v průběhu roku další obsah nad rámec zmíněných tří DLC, která si teď blíže představíme.

Automatron – 9,99 euro, březen 2016

Tajemný Mechanik vypustil do světa hordu ďábelsky naladěných robotů, které máte za úkol pochytat, vytěžit z nich součástky a následně je použít při konstrukci vlastních robotických společníků. Součástky (ruce, nohy, brnění) můžete kombinovat dle libovůle stejně jako schopnosti a vytvářet unikátní roboty – volit lze i jejich barvu a hlas.

Fallout 4 DLC zdroj: tisková zpráva

Wasteland Workshop – 5 euro, duben 2016

Tento update do hry přidá možnost konstruovat klece, abyste do nich mohli chytat všemožné živé bytosti včetně zvířat i nepřátel. Proč byste to dělali? No, můžete je následně zkrotit a vychovat si je pro zábavné souboje mezi sebou nebo proti obyvatelům vašich vesniček. Součástí updatu jsou také předměty, s jejichž pomocí můžete své vesnice tunit – vycpané potvory apod.

Fallout 4 DLC zdroj: tisková zpráva

Far Harbor - 24,99 euro, květen 2016

V rámci vyšetřování případu ztracené ženy se vydáte na ostrov Far Harbor, kde vyšší míra radiace vytvořila poněkud divočejší prostředí, ve kterém hoří konflikt místňáků, androidů a členů kultu The Children of Atom. Úkolem hráče je situaci nějakým způsobem pacifikovat, ale zjevně se může sám rozhodnout, které ze stran konfliktu hodlá stranit. DLC by mělo nabídnout (a cena to naznačuje) pořádný kus nového prostředí k prozkoumávání, spoustu nových questů a osad, nepřátel, dungeonů, zbraní, brnění a tak dále. Prostě ze tří oznámených DLC je právě tohle nejvíce podobné klasickému datadisku.

Fallout 4 DLC zdroj: tisková zpráva

Výše zmíněný a další obsah si můžete za původní cenu season passu (30 euro) zajistit do konce února, pak se cena zvýší na 50 euro. Kdo už si season pass koupil, nemusí nic řešit. Za svých třicet eurobabek dostane veškerý dodatečný obsah, který pro Fallout 4 vyjde.

Fallout 4 DLC zdroj: tisková zpráva

Bethesda rovněž hodlá DLC testovat s předstihem, pokud se chcete na ladění nového obsahu podílet, můžete o zařazení do bety požádat za tímto odkazem. Beta verze DLC budou obsahově odpovídat kompletnímu obsahu, a pokud vás tvůrci vyberou, už si pak DLC nebudete muset kupovat. Prostě je dostanete jako odměnu za pomoc s jejich odladěním.

Fallout 4 DLC zdroj: tisková zpráva

Jak tvůrci v postu upozorňují, krom placeného DLC obsahu hodlají dále hru vylepšovat prostřednictvím updatů, které nabídnou nové funkce a vylepšení. Třeba hodlají od základu přepracovat Survival mód a prsí se, že tvrdě makají na dokončení Creation Kitu, který všem zájemcům umožní vytvářet a pohodlně hrát modifikace. Další informace o postupu vývoje dvou posledně jmenovaných věcí prý můžeme očekávat v blízké budoucnosti. 

Nejnovější články