Bayonetta, nejdrsnější čarodějka pod sluncem, dorazila na PC
zdroj: Nintendo

Bayonetta, nejdrsnější čarodějka pod sluncem, dorazila na PC

12. 4. 2017 9:51 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Sedm let po vydání prvního dílu na X360 a PS3, a tři roky po vydání pro Wii U vtrhla extravagantní čarodějka Bayonetta i na PC. SEGA vydala titul od Platinum Games na Steamu, kde jej v remasterované verzi koupíte za krásných 20 euro. Pokud máte rádi bojovky a neměli jste tu čest, neváhejte, protože Bayonetta je jedna z nejlepších bojovek minulé konzolové generace, a někteří se budou i hádat o to, že je zcela nejlepší.

Na hře a jejím designu se nejvíce podepsal Hideki Kamiya, který stál u prvního dílu Devil May Cry – což by mělo být doporučení samo o sobě. Bayonetta je zběsilá, náročná, ale také nesmírně uspokojující akce, u níž chvíli trvá, než se dostanete do správného tempa. Jakmile se tak ale stane, chrlíte kolem sebe magii, speciální útoky i kanonádu ze zbraní, které má titulní hrdinka snad všude, včetně podpatků svých bot. K tomu má k dispozici i speciální „mučící“ komba, kdy protivníka třeba zavře do železné panny, a příjemně drzý až provokativní japonský humor.

Z formální stránky potěší, že si SEGA a Platinum Games, kteří na PC portu pracovali, dali záležet. K dispozici je až 4K rozlišení a 60 FPS (ve filmečcích jen 30 FPS). Najdete zde i podporu klávesnice a myši, ale upřímně řečeno si neumím představit, který heretik a masochista by hrál takovouto bojovku bez gamepadu. V portu jsou vylepšené stíny, anisotropické filtrování, anti-aliasing, SSAO nasvícení a fajnšmekři ocení fakt, že k dispozici je anglický i japonský dabing.

zdroj: tisková zpráva

SEGA tak pokračuje ve vydávání svých vynikajících kousků z minulé konzolové generace, jako se stalo u Valkyrie Chronicles. Platinum Games si tak navíc spraví chuť (pokud by jim nestačil úspěšný launch Nier: Automata) po zrušení Scalebound, na které pracoval jako šéf právě Hideki Kamiya.

Že se port povedl aktuálně naznačuje 96 procent kladných recenzí na Steamu. Popravdě, nenapadá mě jediný důvod, proč byste si neměli Bayonettu zahrát, pokud netrpíte odporem k bojovkám, neděsí vás silné ženské hrdinky nebo přebytek agilních vlasů.

Nejnovější články