Basim neřekl v Assassin's Creed poslední slovo. Přesto Mirage nedostane DLC
zdroj: Ubisoft

Basim neřekl v Assassin's Creed poslední slovo. Přesto Mirage nedostane DLC

26. 4. 2024 8:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Basim, člen cechu asasínů, který debutoval v Assassin's Creed Valhalla, aby následně dostal svou vlastní příběhovou odbočku v Assassin's Creed Mirage, ještě sérii neřekl sbohem. Potvrdili to vývojáři z Ubisoftu Stephane Boudon a Jean-Luc Sala ve vláknu na Redditu, kde se jich fanoušci mohli ptát, na co chtějí.

„Jsme nadšení z toho, s jakou láskou byl Mirage přijatý, ale od začátku jsme k němu přistupovali jako k samostatné a uzavřené kapitole. Máme ale nápady, jak rozšířit Basimův příběh, jenže v Mirage ani v nějakém DLC pro něj se tak už nestane,“ shodují se vývojáři.

Tvrzení výše nevylučuje například pokračování Mirage. Samozřejmě by se blízkovýchodní zabiják mohl objevit jako vedlejší postava i v některém z dalších dílů Assassin's Creed, a to i vzhledem k zakončení Valhally. Scenáristickými berličkami ospravedlňujícími dlouhověkost si tvůrci ostatně nevypomáhají poprvé, překvapivě dlouhý život čekal nakonec i Kassandru z Odyssey.

Mirage, potažmo Valhalla se odehrávají v 9. století našeho letopočtu. Japonský díl Red se má odehrávat ve feudálním období souostroví, takže minimálně o tři století později, zatímco čarodějnický díl Hexe zavítá do střední Evropy v 16. století. Nakonec se jako nejméně pravděpodobný jeví chystaný mobilní díl Jade, který se odehrává ve 3. století před naším letopočtem, tedy víc než tisíc let před Basimovým narozením. A pořád tu vždycky máme ty proklaté příběhové linky z přítomnosti!

Nejnovější články