Aktualizováno: V Ubisoft Montréal zasahovala policie kvůli údajnému přepadení s rukojmími
zdroj: Twitter - Eric Pope

Aktualizováno: V Ubisoft Montréal zasahovala policie kvůli údajnému přepadení s rukojmími

13. 11. 2020 21:12 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Aktualizace: Montréalská policie v kancelářích nenalezla údajnou hrozbu, kterou anonymní telefonát avizoval v tamních kancelářích Ubisoftu dnes krátce po 20. hodině našeho času. Nepotvrdily se ani zprávy o možných rukojmích. Místní zpravodajské servery uvádějí, že šlo zřejmě o falešný poplach. Příslušníci bezpečnostních složek evakuovali zaměstnance, kteří zůstali uvěznění v kancelářích, nadále pak prohledávají budovu, aby se ujistili, že v místě skutečně nehrozí žádné nebezpečí. 

Původní zpráva (21:12):

Kolem kanceláří Ubisoft Montréal probíhá rozsáhlá policejní akce. Podle aktuálních zdrojů jsou buď uvnitř budovy Ubisoftu nebo v jejím blízkém okolí ozbrojení útočníci, kteří podle některých informací mohou držet rukojmí. S jistotou víme jen to, že na střeše budovy je několik desítek lidí, kteří se zde ukrývají před případným nebezpečím. Na záběrech z vrtulníku jsou vidět dveře zabarikádované židlemi.

Montrealská police na svém Twitteru potvrdila, že v přilehlých ulicích probíhá bezpečnostní operace. To, že se celá operace týká Ubisoftu potvrdil na svém Twitteru jeden z vývojářů Eric Pope. „Tohle je šílené. To na střeše je můj tým.“ A v dalším příspěvcích dodává: „Nevím, co mám dělat. … Nemám žádné další informace o tom, co se děje.“

pope_tweet zdroj: Twitter - Eric Pope

Celá situace je značně zmatená, anglofonní a frankofonní zdroje uvádí, že police kolem budovy uzavřela perimetr a byly povolány speciální jednotky. Hovoří se o možných rukojmích, stejně jako o tom, že může jít o ozbrojenou loupež. Zaměstnanci firmy byli vnitřní poštou vyzváni, aby budovu opustili, nebo se v ní ukryli do bezpečí, informace o rukojmích se ale zatím nepotvrdila.

Podle zpráv montréalské policie na místě nejsou ranění. Zásahová jednotka momentálně  budovu prohledává a zabezpečuje. Zatím nicméně neidentifikovala žádnou konkrétní hrozbu. 

Nejnovější články