Akční adventure Hydrophobia zkouší štěstí s třetí verzí
zdroj: tisková zpráva

Akční adventure Hydrophobia zkouší štěstí s třetí verzí

26. 4. 2011 16:07 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Spíše než jako hra poutala podvodní akční adventure Hydrophobia pozornost ostrou polarizací názorů na hru v recenzích (rozptyl od 3/10 do 9/10 není obvyklý viz Metacritic) a později ještě ostřejšími reakcemi vývojářů na ty negativnější kritiky. Ke cti však tvůrcům z Dark Energy Digital slouží, že sice chvilku křičeli a kopali kolem sebe, ale pak zatnuli zuby a s vírou, že Hydrophobia je opravdu dobrý koncept, se jali hru vylepšovat. Prvním výsledkem této snahy bylo vydání notně vylepšené verze Hydrophobia Pure na Xbox Live a dalším krokem je připravované vydání Hydrophobia Prophecy na PC, PSN a XBLA, k němuž by mělo dojít 9. května.

Opravdu vyčerpávající výpis všech změn, přídavků a vylepšení je k nahlédnutí na homepage. Najdete mezi tím změny v enginu, grafickém zpracování, animacích a pohybech, dále nový dabing a dialogy, ale i úpravy v příběhu, v hudbě, herních mechanismech - vlastně skoro ve všech aspektech hry. Když si to tak pročítám, skoro to na mě působí jako úplně nová hra. Protože předělávat model hlavních postav, znovu nahrávat upravené dialogy, přidávat nové a přepracovávat stávající hádanky a z velké části měnit soubojový systém, to už prostě nejsou jen maličkosti.

Pokud jste původní verzi Hydrophobie hráli, dost možná tento druhý update ani nepoznáte. Pokud kolem vás svého času Hydrophobia prosvištěla, aniž byste si jí všimli, možná je teď nejlepší příležitost to napravit. Příběhově je to klasická postapokalyptická srážka několika zájmově odlišných frakcí, ale herně už to taková klasika nebyla a není. A jestliže původní verze potenciál zabíjela mnoha nedodělky, tahle nová by původní kreativní záměr mohla nechat zazářit. Jako vždy je to ale „možná“ a „uvidíme“. Na Steamu bude hra k dostání za 10 dolarů / cca 8 liber, tak si spočítejte, kolik to bude euro.

 

Nejnovější články