Adventurní sága Deponia se vrací s novým dílem Doomsday
zdroj: tisková zpráva

Adventurní sága Deponia se vrací s novým dílem Doomsday

26. 2. 2016 11:10 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Mysleli jste, že s posledním dílem Goodbye Deponia série končí? Kdepak, Rufus se nechce svého místa na adventurním nebi vzdát a Daedalic Entertainment si nechtějí zaříznout oblíbenou sérii (doposud prodala Deponia 2,2 miliony kusů, což na německou adventuru není vůbec špatné). Takže odpadní svět Deponia se vrací s nejnovějším dílem Doomsday, v němž, jak název napovídá, bude hrát svou roli konec všeho. A jelikož v Daedalicu nezahálejí, můžete hru čekat už 1. března na PC a v průběhu roku i na PS4 a Xbox One. 

Nový díl má apokalyptický úvod. Elysium leží v troskách, Fewlockové obsadili Deponii a zjizvený, zestárlý Rufus je jediný přežívající člověk. Řešení je nasnadě, Deponia musí být zničena. Než se ale z úsměvné (a občas i příjemně vážné) adventury stane hororové drama, na jeviště vstoupí cestování časem a tak před zničením světa dá Rufus přednost návratu do minulosti i budoucnosti.

Tvůrci konstatují, že Deponia Doomsday byla inspirována filmy jako Elysium či Interstellar a řeší otázky Utopie a dystopie (k níž často to první vede). Díky hrátkám s časem se na scéně objeví staří známí jako Lotti, Goal či Wenzel a díky nim můžeme i čekat alternativní konec celé původní trilogie. Poprvé bude stát v roli šéfa vývoje Jan Müller-Michaelis a tak uvidíme, zda se toto projeví na celkovém pocitu ze hry.

Deponia Doomsday by vám měla vydržet 20 hodin, nabídne víc než 100 lokací a v nich potkáte na 70 postav. Jak už bylo řečeno, hru si můžete koupit 1. března, třeba na Steamu.

Nejnovější články