Tunel jménem Phantom
zdroj: tisková zpráva

Tunel jménem Phantom

19. 9. 2004 10:10 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

V listopadu měla být oficiálně spuštěna služba Phantom gaming service a za 30 amerických dolarů měsíčně zpřístupnit hraní po vysokorychlostním internetu držitelům speciální herní "konzole" Phantom (info).

news zdroj: tisková zpráva Dnes už je jasné, že se tak s největší pravděpodobností nestane a žádná služba spuštěna nebude. Společnost Infinium Labs je totiž na pokraji svého konce. Na jejím kontě se k 23. srpnu 2004 nacházelo 134 226 USD a schodek v účetnictví dosahoval -3 962 226 USD. Jinými slovy, společnost dále není schopna splácet účty. Firmu navíc houfně opouštějí zaměstnanci, kterým přestaly chodit výplaty. Přitom na začátku roku od investorů vyinkasovala 10 626 760 USD a za celou dobu svojí existence pak přes 25 000 000 USD. Na příští rok management společnosti počítal s tím, že náklady na provoz by měly přesahovat 68 milionů dolarů.

Co za tyto peníze hodlali pořídit? Tak třeba na operativní výdaje, včetně výplat zaměstnanců a jejich odměn, publicitu a styk s investory, mělo putovat 12 576 000 amerických dolarů. Na výzkum a vývoj produktů pak 8 583 000 USD, na marketing 15 098 000 USD, na výrobu 31 319 060 USD atd. Společnost ale plánovala prodat produkty "jen" za 34 971 000 USD a proto začala vyjednávat s dalšími investory, kteří by byli ochotni tyto náklady pokrýt. Je však záhadou, kde se toto číslo vzalo a jakým způsobem by firma chtěla takového obratu dosáhnout.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Na známé hardwarové stránce [H]ard|OCP se před časem architekturou samotné konzole zabývali. Zjistili, že jde o maskovaný počítač v pěkném obalu, složený z komponent, které nakoupíte v každém zapadlém krámku. Tím se ani v Infinium Labs netajili, podivná však byla ta skutečnost, že celý přístroj držel pohromadě jenom díky nánosům lepidla :) Konzole navíc měla na zadní straně falešné výstupy, které nikdy nemohly fungovat (obrázek) a na přední straně modrý nápis Phantom, který pro změnu netvořila dioda, ale zářivka zakrytá plexisklem. Prý šlo o "prototyp".

Je jasné, že něco podobného by dal dohromady každý český, slovenský, popřípadě polský ťunťa a za desetinu nákladů. [H]ard|OCP se proto začalo zajímat o osobu zakladatele firmy, jistého Timothy Robertse, o kterém už psal dříve Mondy v seriálu Za oponou. Zjistili, že Mr. Roberts, kterému v roce 1998 bylo dvaadvacet, za posledních 6 let řídil nespočet firem, nicméně každý byznys který vedl, skončil totálním krachem. Příklad za všechny je konec Broadband Investment Group Corporation, kde si představitelé společnosti v čele s Robertsem žili za peníze investorů na vysoké noze. Postavili si sídlo za 35 milionů USD, sponzorovali závodní auta Indy 500, pořádali večírky ve velkém stylu a tak dále (článek). Potěšitelné je, že [H]ard|OCP vyhrálo soudní spor s Infinium Labs a nemusí ze svých stránek stáhnout žádné materiály týkající se Phantomu.

zdroj: [H]ard|OCP

cappy

Nejnovější články