Další Xbox s Blu-rayem, Kinect 2 a anti-bazarovou ochranou?
zdroj: tisková zpráva

Další Xbox s Blu-rayem, Kinect 2 a anti-bazarovou ochranou?

26. 1. 2012 11:44 | Hardware | autor: Petr Poláček |

Spekulace o údajných nových konzolích létají od začátku roku v celých rojích a jsou čím díl tím agresivnější. Nejčastěji se teď propírá, jak výkonný bude spekulovaný nástupce X360. Jsou to poměrně vtipná čísla (6x, 8x, ∞), která ale nic nevyjadřují a plácnout je může prakticky každý, kdo si vymyslí nějaké číslo a k němu utajený zdroj :) Nicméně, ony utajené zdroje prozradily Kotaku i jiné hezké informace, říkejme jim spíše fámy.

Další Xbox prý jako médium bude používat Blu-ray placky (25-50 GB místa) namísto DVD (9 GB místa) a bude v sobě mít zabudovaný vylepšený Kinect s vlastním CPU. Ten měl být původně už v současném Kinectu, nakonec byl ale kvůli nákladům na produkci vyjmut a všechny výpočty tak provádí procesor v Xboxu, což užírá výkon. Tento „nový“ Kinect by tak s vlastním procesorem mohl být přesnější, co se týče snímání pohybů, gest a výrazů těla i obličeje. Nejzajímavější částí celého svazku fám se však týká integrace blíže nespecifikovaného systému, který by měl nějakým způsobem omezit/zabránit hraní bazarových (použitých) her.

Pod tím si lze představit leccos, od vázání hry na specifický účet, až po nějakou HW ochranu, ale každopádně to asi nemůže být nic opravdu drakonického, jak si dovozuje logicky Kotaku, protože by se to setkalo s odporem potenciálních zákazníků. Vydavatelé, kteří se na peníze, co různí prodejci protočí na prodeji bazarových her, dívají s neskrývanou frustrací, by nad pořádnou protibazarovou ochranou asi skákali radostí až do stropu. Ne všichni, ale skákali.

Přidržme se ale prozatím faktu, že jde o nepotvrzené informace a fámy. Koneckonců by měl letos nastat ten konec světa, jestli se Mayové nesekli ve výpočtu. A pokud se má další Xbox na trhu objevit příští rok, nebo v roce 2014, tak už nám jeho specifikace mohou být jedno.

Nejnovější články