Ve strategii Depraved postavíte kovbojské městečko na Divokém západě
zdroj: tisková zpráva

Ve strategii Depraved postavíte kovbojské městečko na Divokém západě

25. 3. 2017 13:26 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Když už se nějaká hra vypraví na Divoký západ, většinou se nese ve štěkavém rytmu koltů nebo vyhrává vrzavou symfonii nekonečné pouti dostavníkem. Ovšem budovatelská strategie, v níž uprostřed ničeho vystavíte prosperující ráj pro kovboje a prospektory? To už je rarita. Pokud tedy nepočítáte nepříliš povedenou hru 1849. Jestli máte chuť vybudovat svůj vlastní saloon, bránit se před nájezdy Indiánů a věšet rozvratné živly na oprátce, pak je Depraved něco pro vás.

Začínáte s jediným vozem plným zásob, které vám musí vystačit, dokud si z okolní přírody nenasbíráte další potřebné suroviny. Taky je samozřejmě můžete nakoupit od jiných osadníků či dokonce Indiánů, ale nejvýhodnější je taktika „udělej si sám“. Vaším cílem je zajistit vesničanům všechny základní potřeby - například jídlo a vodu, ale také se starat o jejich štěstí. Čím šťastnější osada, tím rychlejší růst.

Vaše sídlo se postupně rozroste na městečko se spoustou různých povolání od kožišníka až po hrobníka. Vaše rostoucí bohatství ovšem přiláká i problémy. Buďte připraveni na to, že domorodci se své dávné půdy nevzdají zadarmo, a taky počítejte s horkými hlavami svých vlastních lidí. Souboje na život a na smrt jak vystřižené z Tenkrát na Západě tu budou na denním pořádku.

zdroj: Archiv

Jediné, co mi na Depraved na první pohled vadí, je přece jen dost ošklivá grafika. Ne že bych od malého německého studia Evil Bite čekal nějaké zázraky, ale mdlé barvy či nepřirozeně bloková architektura odpovídají spíš minulé dekádě. Nu což, přece jen v žádném případě nejde o hotovou hru. Ve skutečnosti se právě snaží prosadit na Steam Greenlight, takže pokud vás tenhle koncept zaujal, běžte ji podpořit. Plná verze by měla vyjít ještě letos.

Nejnovější články