V hororovce Kraven Manor si musíte tajemné sídlo nejdříve postavit, abyste se mohli bát
zdroj: tisková zpráva

V hororovce Kraven Manor si musíte tajemné sídlo nejdříve postavit, abyste se mohli bát

16. 9. 2014 19:42 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Ještě než se necháte v říjnu vyděsit dvojicí titulů Alien: Isolation a The Evil Within, můžete pevnost svých nervů a sensitivitu strachového centra otestovat prostřednictvím first-person hororovky Kraven Manor. Na Steamu vyjde plná verze hry 26. září, ale už od března je k dispozici sice kratičké, ale za to slibné demo na IndieDB. Když překonáte zábrany a ponoříte se do temných místností a chodeb sídla Williama Kravena, čeká vás nejenom uhrančivá atmosféra, příšerné lekance a řešení hádanek, ale též jeden unikátní herní mechanismus!

V okolí se povalující video názorně ukazuje, že jedním z nejvýraznějších herních prvků je manipulace s budovou. Po cestě nacházíte a sbíráte miniatury místností, které posléze dle své chuti umisťujete (přemisťujete) do miniatury celého baráku u vchodu, čímž vlastně přesunujete nebo stavíte jednotlivé místnosti v reálném čase.

Samozřejmě by vaše snažení mělo směřovat k odemykání dalších místností a postupném zjišťování tajemství vily, které je jistě strašlivé. Celou cestu vás ostatně nahání jeden hlavní záporák a jediným pomocníkem v boji s nástrahami je baterka (v hardcore Nightmare módu jí mohou dojít baterky), hlava a dostatek odolnosti proti úlekům.

zdroj: Archiv

Kraven Manor byl původně studentský projekt, z něhož se postupně vyklubalo demo na IndieDB a nakonec i plná hra. Demo bylo dost krátké, uvidíme, jak na tom bude v tomto ohledu plná hra. Bez ohledu na délku se však už demoverzi nedala upřít intenzivní atmosféra a schopnost hry člověka bezezbytku pohltit. Pokud navíc Steam stránka Kraven Manor nelže jako Švejk, vyjde hra 26. září v celkem jedenácti jazycích (titulku), mezi kterými nechybí ani čeština.

Nejnovější články