Nový Battle Pass přidá do druhé Doty kooperační kampaň pro čtyři hráče
zdroj: tisková zpráva

Nový Battle Pass přidá do druhé Doty kooperační kampaň pro čtyři hráče

6. 5. 2017 10:20 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Srpnový turnaj The International 2017 se pomalu, ale jistě blíží, a všichni hráči Dota 2 tuhle akci bezpochyby nedočkavě vyhlížejí. Napřed ale musí dojít k již tradičnímu crowdfundingovému výběru peněz do celého objemu cen. Toho bude dosaženo pomocí The International Battle Pass. Funguje to… chtěl jsem napsat jednoduše, ale vlastně to zas tak primitivní není. Za 10 dolarů se vám totiž otevře celá metadimenze vedle běžné hry, v níž budete sbírat úrovně (nebo si je kupovat) a získávat za ně čím dál tím větší odměny. 25 % z celkového výtěžku pak bude použito jako odměna pro vítěze turnaje.

Celková výše prizepoolu se loni zastavila na příjemných dvaceti milionech dolarů, takže ve Valve si na novém Battle Pass museli dát opravdu záležet, pokud mají ambice tuhle metu překonat. A soudě dle sáhodlouhého seznamu nových prvků pro přispěvatele si myslím, že právě to udělali. Na prostoru jednoho článku ani náhodou nestihnu vypsat všechny, ale aspoň ta (subjektivně) nejdůležitější lákadla naleznete v následujících odstavcích.

Velice zajímavě zní nová multiplayerová kampaň jménem Siltbreaker, v níž se spolu se třemi spoluhráči vydáte kooperačně kosit monstra do hlubin oblasti Dark Reef. Tam se totiž usídlilo tajemné zlo. Vlastníci Battle Pass tak můžou vyhlížet konec měsíce, kdy vyjde první akt, a v červenci se dočkají druhé, závěrečné epizody. Hraním budete získávat body, za něž dostanete všelijaké odměny. S trochou štěstí mezi nimi bude i exkluzivní skin Desert Sands Baby Roshan.

DotA 2 zdroj: tisková zpráva

Šikovné spoluhráče využijete i při týmových úkolech, mezi něž se řadí Stezka. Pokud se dostanete na její konec, čekají vás body; tím víc, čím stylověji se vám to podaří. Pokud jste sebevědomí, můžete si rovnou vsadit na úspěch svého týmu v jednotlivých zápasech a sázku podpořit bonusovými tokeny. A pakliže se vám podaří nasbírat dostatečný počet úrovní, nepřátelé se před vámi budou třást hrůzou, protože si jako odměnu za své úspěchy můžete pořídit speciální věže Prestige Towers namísto běžných obranných pilířů.

Další drobnůstku tvoří rychlé kvízy před začátkem hry, v nichž odpovídáte například na otázku, jakou rychlostí disponuje určitý hrdina. Odměnou za správné odpovědi vám pochopitelně budou další bodíky. Pak je zde již tradiční hráčská anketa, který hrdina obdrží speciální předmět známý jako Arcana – ten může změnit jeho vizáž, animace i zvuky. A kdybyste se snad cítili nostradamovsky naladění, můžete zkusit předpovědět konečnou úroveň prizepoolu. Když se trefíte, čeká vás 10 tisíc bonusových bodů.

DotA 2 zdroj: tisková zpráva

Za nasbírané úrovně si můžete odemknout plno dalších věciček, od přidaných zvukových efektů pro různé hrdiny přes nový terén Reef’s Edge až po repliku štítu pro vítěze turnaje v poměru 1:5 – jenže na tu byste potřebovali celých 1000 úrovní, což tedy bude pořádná fuška. A do toho všeho je tu samozřejmě ještě možná ta vůbec nejdůležitější odměna – takzvané Kompendium.

Tuhle virtuální knihu obdrží všichni majitelé Battle Pass a můžou s ní podniknout skutečnou myriádu aktivit. Nejde jen o to, že máte při ruce kompletního průvodce celým šampionátem. Co takhle sbírat kartičky hráčů a skládat si je do fantasy týmu? Pokud si vyberete dobře, čekají vás lákavé bonusy jako nové teleportační efekty nebo profilové ikony. Díky Kompendiu navíc můžete zápasy sledovat přímo ze hry, z takové perspektivy, jakou si sami zvolíte. Zajímá vás, jak profíci hrají za supporty? Sledujte supporty! Pokud vás to přestane bavit, jednoduše zapněte oficiální komentář a režii.

Není toho málo, že? Na závěr ještě zbývá připomenout, že letos se The International odehrává opět v americkém Seattlu, a to mezi 7. a 12. srpnem.

Nejnovější články