Nabídku her v katalogu GOG.com rozšiřují Star Trek hry
zdroj: tisková zpráva

Nabídku her v katalogu GOG.com rozšiřují Star Trek hry

8. 5. 2015 17:06 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Když se na GOGu začaly jedna po druhé objevovat hry od Lucasfilmu včetně několik dříve nedostupných Star Wars her, měl jsem radost, zatímco má peněženka plakala. Snad ještě více ale s povděkem kvituji, že se lidé z GOG dohodli s Interplayem a v nabídce se tak začínají postupně objevovat Star Trek hry. Na rozjezd jde o dvě adventury a jeden simulátor, ale předpokládám, že časem přibydou další Star Trek hry, i když na můj milovaný Bridge Commander asi nedojde, protože hru nevydával Interplay.

Trekkies si mohou aktuálně na GOG.com pořídit dvojici adventur Star Trek: 25th Anniversary a Star Trek: Judgment Rites a k tomu parádní simulaci Star Trek: Starfleet Academy.

Obě dvě adventury výborně kombinují klasickou point and click hratelnost a akčními vložkami, kdy například navigujete Enterprise během vesmírných bitek. Příběhové i herně jsou obě dvě hry věrné idejím klasického Star Treku a nabízí navíc skvělý dabing i hudbu. Ostatně, podívejte se na náš gamesplay Star Trek: Judgment Rites, abyste si udělali představu, co vás čeká.

Star Trek: Starfleet Academy je simulace, ve které se hráč v roli kadeta Davida Forestera musí nejprve naučit všem povinnostem kapitána, aby mohl vyrazit do vesmíru a páchat zde dobro v bitvách proti celé řadě nepřátel včetně Klingonů a Romulanů. Hra ve své době vynikala FMV sekvencemi, ve kterých své role Kirka a Sulu ztvárnili William Shatner a Gorge Takei, krom jiných. Kvůli tomu také vyšla na celých 7 CD! Hudba od Rona Jonese hladí uši i dnes a je pouze škoda, že GOG verze neobsahuje datadisk Chekov's Lost Missions, ale třeba do hry přibude časem.

Jsem zvědavý a napjatý, které Star Trek hry od Interplaye se nakonec na GOG objeví. A čím víc těm simulačních, tím lépe. Nejenom já bych jistě ocenil i vydání Klingon Academy.

Nejnovější články