Další díl Trainz Simulator přijede v únoru s novým enginem po 14 letech
zdroj: tisková zpráva

Další díl Trainz Simulator přijede v únoru s novým enginem po 14 letech

27. 11. 2014 19:57 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Během čtyř let se obvykle stane spousta událostí nejenom v životě každého z nás, ale i v životě herních sérií. Mohou zaniknout, mohou přivítat čtyři nové díly (zdravíme Call of Duty), ale klidně se na ně může zapomenout, což třeba platí o redakci Games a sérii Trainz! Naposledy jsme totiž o Trainz hře psali v prosinci 2010, když tvůrci z N3V (před krachem Auran) vydávali DLC s britskými lokomotivami Duchess pro Trainz Simulator 2010. V mezičase přitom australští vývojáři vydali Trainz 2012, rozjeli Kickstarter kampaň, aby sehnali peníze na novou Trainz hru, kampaň byla úspěšná a po (plus, mínus) ročním vývoji hra pro PC a Mac vyjde na konci února příštího roku. A celou tu dobu o hře nikdo z redakce nevěděl, což rozhodně není nic, čím bychom se mohli chlubit. Na druhou stranu, N3V Games zcela kašlali na propagaci hry a je vlastně štěstí, že se rozhodli oznámit alespoň termín vydání. Ve stručnosti si tak můžeme říci, co je vlastně Trainz: A New Era zač.

Trainz: A New Era je podobná vláčková simulace jako v předchozích dílech (na což také řada fanoušků lamentuje), která se však chce zbavit reliktů minulosti, což znamená zejména zastaralého enginu z první hry, jež vyšla v roce 2001. Trainz: A New Era běží na novém enginu E2, který tvůrci naprogramovali specificky pro potřeby této konkrétní hry a výhledově i série. Nový engine umí zejména moderní grafické kejkle včetně stínů v reálném čase nebo částicových a jiných efektů (pára, mlha a spol.).

Moderní technologie s sebou rovněž přináší nové (realistické) zpracování fyziky, podporu multiplayeru nebo možnost stahovat DLC a jakýkoli jiný nový obsah přímo ze hry. Australští vývojáři se hlavními vlastnostmi nového enginu chlubí na záběrech videa (visí někde okolo), které ale nezmiňuje, že třeba jízda vlaku závisí na stavu trati, což je poměrně zásadní vylepšení. 

zdroj: Vlastní

Trainz: A New Era rovněž nabízí robustní navigační systém, podporu hraní v několika oknech (krásně to prezentuje video), individuálně nastavitelné ovládání a přístup k více než 250 tisícům kusů DLC obsahu přes Download Station.

Na homepage hry se dozvíte, že základní verze nabízí čtyři tratě a Deluxe edice sedm tratí, přičemž sběratelská edice obsahuje několik bonusů včetně vytištěného seznamu klávesových zkratek.

Rád bych poreferoval o Trainz: A New Era obšírněji, ale bohužel bych psal o něčem, o čem nemám ani páru (jezdil jsem jen pár týdnů v MSTS). Fanoušci série Trainz si ale mohou další informace nastudovat na homepage.

Trainz: A New Era vyjde pro PC a Mac 27. února příštího roku a k dostání bude na Steamu a Simulator Central.

Nejnovější články