Animal Crossing: New Horizons je 6. nejprodávanější hrou v historii Switche

8. 5. 2020 10:15 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Když už i drsný herec Danny Trejo si ujíždí na aktuální senzaci Animal Crossing: New Horizons, není pochyb o její všeobjímající popularitě mezi hráči všeho věku, pohlaví i zaměstnání. Dalo se tušit, že čísla z prodejů nás ohromí, ale tady se píše historie, se kterou se jen tak někdo nemůže měřit. Nový Animal Crossing je hit, který se okamžitě zařadil mezi absolutní špičku her pro Switch.

Konečně dostáváme skutečná data od Nintenda zhodnocující poslední tři měsíce konzole, celý minulý rok a nejúspěšnější tituly. Nebudu vás dále napínat s Animal Crossingem, který za prvních jedenáct dní na trhu putoval k 11,77 milionům hráčů. Obrovské číslo za nesmyslně krátkou dobu. Ale další růst už tak strmý není. Dnes, po šesti týdnech na trhu, se počet prodaných kusů zastavil na 13,41 milionech.

Pořád jde o obrovský úspěch, který hru řadí na šesté místo žebříčku nejprodávanějších first party her na Switchi, kterému stále vévodí Mario Kart 8 Deluxe s 24,77 miliony. Z loňských novinek se do top desítky dostala jen dvojice her Pokémon Sword and Shield se 17,37 miliony.

Dostáváme i číslo prodaných konzolí Switch, které se vyšplhalo na 55,77 milionů a předčilo tak očekávání společnosti. Ta v období mezi loňským dubnem a letošním březnem odhadovala prodej 19,5 milionů konzolí, ale ve skutečnosti to bylo 21,03 (3,29 milionů z toho bylo prodáno za letošní leden, únor, březen).

zdroj: Vlastní

Nová předpověď počítá s dalšími 19 miliony do konce následujícího března. Nutno dodat, že silným prodejům Animal Crossingu i samotné konzoli napomohla současná krizová situace. Animal Crossing: New Horizons byl jednou z mála velkých novinek, o které se všude mluvilo (i v běžných neherních médiích), a která má schopnost prodat celou konzoli, protože si ji jinde než na Switchi nezahrajete.

Hráči si od vydání konzole celkově pořídili na 356 milionů her, což znamená, že v průměru si každý z nich koupí alespoň šest titulů (a téměř polovina majitelů Switche má Mario Kart 8 Deluxe…). Níže už seznam 18 zveřejněných her, které prodaly víc než milion kopií (nejde nutně o všechny hry splňující tuto podmínku):

Mario Kart 8 Deluxe – 24.77 milionů
Super Smash Bros. Ultimate – 18.84 milionů
The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 17.41milionů
Super Mario Odyssey – 17.41 milionů
Pokémon Sword and Shield – 17.37 milionů
Animal Crossing: New Horizons – 13.41 milionů
Pokémon: Let's Go, Pikachu!/Eevee! – 11.97 milionů
Splatoon 2 – 10.13 milionů
Super Mario Party – 10.10 milionů
New Super Mario Bros. U Deluxe – 6.60 milionů
Luigi's Mansion 3 – 6.33 milionů
Super Mario Maker 2 – 5.48 milionů
The Legend of Zelda: Link's Awakening – 4.38 milionů
Fire Emblem: Three Houses – 2.87 milionů
Ring Fit Adventure – 2.73 milionů
Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX – 1.26 milionů
Astral Chain – 1.08 milionů
Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order – 1.08 milionů

Nejnovější články